Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
I 1896 var planene om å lede mest mulig vann fra Marka til Maridalsvannet for Christianias vannforsyning klar, i Nittedal helst kjent som «det store vanntyveriet». I planene inngikk det å stenge Nordvannets naturlig avløp, snu bekken fra Anderstjerna, og lede vannet derfra og til Trehørningen gjennom en 44 meter lang tunnel. Denne ble drevet fra trehørningssiden, og var ferdig i 1908. Fra tunnelutløpet ble vannet ledet i en steinsatt V-formet renne ned til Trehørningsrumpa. Kjentmannsposten finnes enklest ved å følge blåstien fra veien mot vannet og se mot venstre. Posten blir da etter noen meter synlig gjennom granbaret.
Fra naturens side er Smalvann bare et lite vann med begrenset nedslagsfelt, så for å få nok vann til tømmerfløting måtte vannvolumet økes kraftig. Det ble derfor bygget en solid gråsteindam med en høyde på 2,5 meter og en total lengde på 17 meter. Selve demningen står bra, og jernføringene for damluka er fortsatt på plass. Damluka er vekk, og toppen av tredemningen foran denne har også stort sett råtnet vekk.
I 1920 ble det bygget en demning i vestenden av Smalvann for å gjøre dette til et magasin for tømmerfløting til Hakklokalven. Det ble også bygd en demning med bru ved utløpet i Hakklokalven for å gjøre myrene langs bekken fløtbare. Under brua er det rester av en tredemning.
Veien inn til Mago begynte å bli grønn mellom hjulsporene, og det var ikke merker etter ferdsel nylig. Vi tok derfor sjansen på et gjensyn etter nærmere 20 år. Husene er fortsatt i god hevd, graset var klippet, og vollene var fortsatt åpne, fulle av markblomster og klare til å bli slått. Den nye tid hadde kommet også hit, på uthusveggen var det parabolantenne. Mago var kjentmannspost i perioden 1992-94.
På Elneshøgda er den nye tid i ferd med å ta over: Trigtårnet har for lengst falt ned, utsikten gror igjen, og ny kjentmannspost har tatt over treet der posten fra merkets urtid sto, se bilde nr. 16571 fra 2012. Men ser du nærmere etter på furustammen, er det fortsatt et område hvor barken er mindre værbitt der hvor den gamle posten sto.