Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Saga står fortsatt slik den sto da den ble nedlagt på 1970-tallet, med to parallelle sagblader, matebord, føringsruller og justerings- og styringsmekanikk intakt. Også saghuset er ganske godt bevart, grønt av elde, men bare råte i gangbordene på siden av saga. Ikke redningløst fortapt ennå, men den står nå innenfor grensen til Isi avfallsanlegg, og det kan jo være en alvorlig trussel.
Rundt år 1900 ble vannkraften erstattet med en lokomobil, som gjorde tjeneste på flere sager i området. Da ble gårdssaga flyttet og bygget om til sirkelsag. Rundt 1920 ble lokomobilen erstattet av en elektrisk motor, og saga var deretter i drift til ut på 1970-tallet. Den står fortsatt slik den var da den ble nedlagt.
Isi gård har hatt gårdssag ved Brubråtbekken helt fra oppgangssagas tid. Det var en typisk flomsag, siden vannføringen i bekken vanligvis er nokså beskjeden. Eksakt alder på denne er ikke kjent. Dette er fangdemningen sett gjennom veibrua nedenfor denne. Det er ingen spor etter selve oppgangssaga lenger.
Demningen ved Bjørumssaga er for det meste gjemt av bladverk eller under snø, men denne dagen var det både flom og mesteparten av bladene hadde falt av trærne. En god anledning til å vise hele demningen med vann fra bunnluka og i det løpet som kunne demmes opp med bjelker i de innstøpte sporene. Flommen var ikke stor nok til å gi vann i det faste overløpet slik bilde nr. 14632 og bilde nr. 14633 fra august 2011 viser.
Det går stadig nedover med den gamle sagarbeiderstua på kanten mot Nypefoss. Alt står åpent, taket faller mer og mer ned, og gjennom inngangsdøra kan man se rett gjennom taket. Utviklingen siden bilde nr. 14624 fra august 2011 er tydelig. Den overlever neppe en skikkelig snøvinter stående.