Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Strømsdammen ligger ikke mer enn 300 meter over havet, og isen er i ferd med å slippe taket første påskedag i 2020. Koronafaste beboere fra nærområdet fylte en rekke av de stedene hvor det var mulig å ta seg en rast i solen, men det var god plass til alle.
Det var veldig stor utfart til Kolsås-området første påskedag. Fotografen har aldri sett så mange mennesker i dette området. Men så var da også turværet kjempefint, i tillegg til at de fleste ikke har kunnet reise bort i påsken. Bildet er tatt på Gråmagan, der man kunne beundre utsikten over et isfritt Dælivann, litt av Oslofjorden og deler av Bærum og Oslo.
Ved skogsbilveien fra Strømsbråtan til Tryvannstua var overgangen mellom vår og vinter ganske skarp første påskedag. Utenfor billedkanten til høyre nøt brukeren av barnevognen en god pølse, mens skiløpere med feller var på vei opp den kunstsnøbelagte Wyllerløypa.
På alle stier på Kolsås og ved Dælivann møtte vi turglade folk i dag. Våren er for lengst kommet til dette flotte området, som er lett tilgjengelig for de fleste bæringer. Kun et islagt Sætertjern minnet litt om vinter, for ellers var det blåveis og fuglekvitter man la merke til. Bildet er tatt like ved Knabberud.
Dette huset på Knabberud kan nok ha behov for litt restaurering, kan det se ut som. Fotografen er usikker på hva huset heter, men et kart sier Grorudstua, men det er nok ikke riktig. Odd Tore Saugerud antyder at Gurostua eller Gorostua er mer korrekt. Knabberud er ellers kjent for å være gården der Harriet Backer malte flere av sine kjente bilder. I bakkgrunnen til venstre i bildet ser vi Tjuvenborgen.
Det var svært få folk i dette området av Marka i dag. Kun ti biler ved parkeringsplassen på Svartbekken, så her kunne mange flere ha kommet fra Maridalen, bare de tok med seg ski. Flere gikk på beina, så i tillegg til førekollaps, ble også løypene som egentlig ikke var der, ødelagt av noen som gikk på beina eller andre som skøytet (som meg), nei og nei. Til sammen var vi ca. ti stykker, så det gikk nok bra. Mylla over isen er nok et bedre utgangspunkt for de som ennå bruker ski.
På gode forstørrelser av dette bildet ser man så vidt to isfiskere mellom trærne. Jeg vurderte å gå over vannet, og så videre over Svartvatn og opp til Gjerdingen dam, men tok heller veien nær Løndalstjernet. Isfiskerne fortalte meg på tilbaketuren til Svartbekken at de bare hadde fått en abbor på 20 cm, mens de hadde håpet på flere ørreter, videre at isen var ca. 45 cm tykk.
I hele vinter har det blitt kjørt opp skiløype den vel 1,5 kilometer lange vegstumpen fra Byfellavegen (like ved det høyeste punktet på løype 971 eller løype 972) og innover mot Koiedalen. I denne lille stigningen vel halvveis får en fint utsyn over Minneåsen mot Totenåsen. Rett bak toppen av grana midt i bildet ser en Torsæterkampen, det høyeste punktet på Totenåsen (841 moh.).
Oslo og Omegn Friluftsråd anbefaler i Aftenpostens nettavis 1. påskedag Årnes i Sørkedalen, blant flere alternativer for å unngå overfylte utfartssteder. Plassen er allerede nesten full av biler når vi kjører innover kl. 10.15 samme morgen. Parkeringsplassen ved Elveli, lenger inne i Sørkedalen, er større. Her er det få biler og godt med ledige plasser. I disse dager, med kuldegrader om natten, er det fint utenfor allfarvei. Når snøen nås over 350 moh. bærer den stort sett, og de godt preparerte skiløypene er flotte skogspromenader i solskinnet, om man holder seg unna vann og åpne myrer. Vi valgte sti fra Elveli til Finnerud. Derfra gammel vei (se bildet) fra det åpne jordet, med tilrettelagt natursti, ved Finnerud gård i Sørkedalen. Veien kan følges nordover noen hundre meter innunder østsiden av Finnerudhøgda. Som flere gamle ferdsels-/driftsveier ligger også denne nær et sted med historiske røtter i Nordmarka. Videre langs løype nr. 242 til Hansemyr ved Heikampen. Løypa har ikke vært preparert i vinter, men noen hadde gått her til fots, og snøen holdt stort sett. Bildet er tatt ca. 150-200 meter nord for Finnerud.