• darkblurbg
  Østre del av Engerfløyta

  Dette er øvre (østre) del Engerfløyta sett fra starten av myra nedenfor Sagfossen, se bilde nr. 26175. Målt i luftlinje (rette strekk, ikke over vann) fra standpunkt for bilde nr. 37593 gir dette en kilometertid på nesten en time. Igjen en stor og våt grasmyr som avsluttes med Svartebekk fra Øyer...

  Vestmarka, 01.07.2021 18:53 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Vestre del av Engerfløyta

  Dette er nedre (vestre) del Engerfløyta sett fra utløpet. Store grasmyrer på nordsiden, ikke egnet for ferdsel til fots selv ved lav vannstand om man ønsker å holde seg tørr på føttene. Sauetråkket litt innenfor er tørrere, men småkupert, og dimensjonert for sauer heller enn folk gjennom den gans...

  Vestmarka, 01.07.2021 18:21 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Vindfall over vindfall

  Dette er den nest siste skarpe elvesvingen før vestenden av Engerfløyta. Elva går her inn i en kløft opp til vannet. Bildet er ganske typisk for forholdene langs elva, med tallrike vindfall over hverandre. I skogen er det i tillegg rikelig med toppbrekk. Her ble det lange kilometertider!

  Vestmarka, 01.07.2021 18:10 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Kryssing av Kjemmelibekken

  På vei oppover langs nordsiden av elva fra Store Sandungen og Engerfløyta må man først krysse et myrlendt område med Kjemmelibekken fra Engersetra. På orienteringskartet er den merket kryssbar (ikke svart linje langs breddene) helt ned til elva, men den nedre delen er et om lag to meter bredt løp...

  Vestmarka, 01.07.2021 17:34 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Vak med fisk i luften

  Det var ganske stille på vannet denne ettermiddagen, men områder med mange vak der fisken hoppet helt opp av vannet. Å ta bilde av en fisk i lufta ble en interessant utfordring. Dette er bare andre forsøk, tatt som enkeltbilde (ikke seriebilde), og ble det siste. Det krever et kamera med lynrask ...

  Vestmarka, 01.07.2021 17:14 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  En rast ved Asdøltjern etter svartposter

  Det var velgjørende å komme til Asdøltjern etter en tur i terrenget fra Store Sandungen. I dette ganske stiløse området er det satt ut «svartposter», dvs. turorienteringsposter med krevende terreng, postdetaljer og strekk mellom postene. Særlig krevende er den bratte lia ned mot Asdøltjern med sk...

  Vestmarka, 01.07.2021 17:12 - Odd Tore Saugerud

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 6 treff

#37594: Østre del av Engerfløyta

Dette er øvre (østre) del Engerfløyta sett fra starten av myra nedenfor Sagfossen, se bilde nr. 26175. Målt i luftlinje (rette strekk, ikke over vann) fra standpunkt for bilde nr. 37593 gir dette en kilometertid på nesten en time. Igjen en stor og våt grasmyr som avsluttes med Svartebekk fra Øyervann rett nedenfor åsen i bakgrunnen. Her er forholdene omtrent som ved Kjemmelibekken, se bilde nr. 37591, men bekken er bredere og myra mye våtere ved utløpet i Engerfløyta.

 • 01.07.2021 18:53 - av Odd Tore Saugerud,
 • 14 treff
2 av 6 treff

#37593: Vestre del av Engerfløyta

Dette er nedre (vestre) del Engerfløyta sett fra utløpet. Store grasmyrer på nordsiden, ikke egnet for ferdsel til fots selv ved lav vannstand om man ønsker å holde seg tørr på føttene. Sauetråkket litt innenfor er tørrere, men småkupert, og dimensjonert for sauer heller enn folk gjennom den ganske tette vegetasjonen.

 • 01.07.2021 18:21 - av Odd Tore Saugerud,
 • 11 treff

3 av 6 treff

#37592: Vindfall over vindfall

Dette er den nest siste skarpe elvesvingen før vestenden av Engerfløyta. Elva går her inn i en kløft opp til vannet. Bildet er ganske typisk for forholdene langs elva, med tallrike vindfall over hverandre. I skogen er det i tillegg rikelig med toppbrekk. Her ble det lange kilometertider!

 • 01.07.2021 18:10 - av Odd Tore Saugerud,
 • 12 treff
4 av 6 treff

#37591: Kryssing av Kjemmelibekken

På vei oppover langs nordsiden av elva fra Store Sandungen og Engerfløyta må man først krysse et myrlendt område med Kjemmelibekken fra Engersetra. På orienteringskartet er den merket kryssbar (ikke svart linje langs breddene) helt ned til elva, men den nedre delen er et om lag to meter bredt løp i bløt jord og fylt med vann. Vi fant første noenlunde sikre plass for tørrskodd kryssing 100 meter oppover langs bekken. Fortsatt bløt bunn, men nok morkne trestammer til å komme seg over om man ikke stoppet opp.

 • 01.07.2021 17:34 - av Odd Tore Saugerud,
 • 12 treff

5 av 6 treff

#37590: Vak med fisk i luften

Det var ganske stille på vannet denne ettermiddagen, men områder med mange vak der fisken hoppet helt opp av vannet. Å ta bilde av en fisk i lufta ble en interessant utfordring. Dette er bare andre forsøk, tatt som enkeltbilde (ikke seriebilde), og ble det siste. Det krever et kamera med lynrask lukkerrespons og fotograf med både rask respons og flaks. De hvite flekkene er sannsynligvis insekter, vanskelig å bedømme på såpass avstand. Det var ikke storfisk som vaket.

 • 01.07.2021 17:14 - av Odd Tore Saugerud,
 • 14 treff
6 av 6 treff

#37589: En rast ved Asdøltjern etter svartposter

Det var velgjørende å komme til Asdøltjern etter en tur i terrenget fra Store Sandungen. I dette ganske stiløse området er det satt ut «svartposter», dvs. turorienteringsposter med krevende terreng, postdetaljer og strekk mellom postene. Særlig krevende er den bratte lia ned mot Asdøltjern med skrenter og steinurer, men også det flatere området ovenfor har sine utfordringer med småkoller og diffuse myrer.

 • 01.07.2021 17:12 - av Odd Tore Saugerud,
 • 8 treff