Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Denne utsikten viser kanskje mer enn man tenker over i første omgang. I det fjerne synes blant annet Kikutmassivet, Hakklomiddagskollen, Østre Fyllingen og Bjørnsjøen. Snauhogsten i forgrunnen markerer i dalen grensen mot det vernede friluftslivsområdet Glåmene. Godt at flatehogsten ikke kan spre seg videre mot øst.
Dette er Smedmyra sett fra syd omtrent rett nord for kollen i nordenden av myra. Mye blautmyr med putter som antydet på kartet, og noen tuer av samme sort som de som er vist på bilde nr. 24507 fra nabomyra Stormyra. På dette åpne og godt oversiktlige området var GPS-posisjonen kanskje 25 meter feil i retning øst-vest.
Dette er putten merket 475 (moh.) på Markadatabasens kart på Smedmyra ved enden av Bjørnebergveien. På det kartet og også andre kart er den tegnet som en nær eggformet putt som ligger i myra. Bildet viser at det ikke er riktig, og på turkart er det da også antydet som putter omgitt av skog. Noe av forklaringen kan være at noen kart er fotografert/synfart etter perioder med mye regn, men i dette myrområdet er det også andre uoverensstemmelser.
Pinnedyr, eller vandrende pinner, finnes i mange versjoner, deriblant den største arten insekter. Det på bildet har for lengst sluttet å vandre. Pinnedyr er vegetarianere og kan holdes som kjæledyr, i motsetning til knelere (Mantis) som kan ligne og oppføre seg likt, men er grådige rovinsekter.
Offisielt og på kartene står det «Sakarias -», og noen kilder sier at navnet kommer fra finnen Sakarias som ryddet Finnerud. Skiforeningen og DNT bruker navnet «Sakrishytta» etter finnen Sakris. I Sør-Varanger går det en diskusjon om det samme, hvor det hevdes at «Sakris» er en lokal kortform (talemålsform) for «Sakarias». Allerede forrige generasjon DNT-skilter brukte «Sakris», se bilde nr. 17000 fra 2012, og «Sakrishytta» har også funnet veien inn i Markadatabasen.
I 2012 fant vi ut at denne myrputten nær vestenden av Sommerglåmene var et godt uttrykk for vår oppfatning av Glåmenes «sommersjel», se bilde nr. 17001. Her er den fra en annen vinkel. Her fant vi nær blåstien en solrik lunsjplass med sittebenk i stein og god utsikt til Sommerglåmene.