Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
På åsryggen nord for Tveiterfossen ligger det ei hytte, eller rettere sagt de sørgelige restene av ei hytte. Den ligger rett opp for stien langs vannet, men har vært godt gjemt bak granskog ganske lenge. Herfra må det ha vært flott utsikt til Semsvannet og fossen i sin tid. Bilde nr. 37879 fra januar 2013 gir et bedre inntrykk av hvordan den var.
Det vokser stadig mer til i og rundt restene etter Tveitersaga, og de ligger heller ikke slik at de er lette å finne. På dette bildet er det både rester etter steinmurer og en stor steinrøys, men det er ikke mulig å gjøre seg opp noen klar mening om hvordan saganlegget så ut.
Tveiter gård har hatt sag i Gupuelva siden 1600-tallet, se bilde nr. 22694. Denne fossen litt nedenfor utløpet av Flåbekken ga kraft til saga. Ser du godt etter, er det på bildet rester etter to murer etter saga fra 1795. Bilde nr. 37876 gir en noe bedre oversikt over restene etter saga.
Flåbekken renner ut i Gupuelva et stykke nedenfor plassen Svensrud. I området nedenfor kloppa på blåstien fra Furuholmen går elva for det meste i stryk og fosser i en ganske trang kløft ned til Semsvannet. Både den og Flåbekken kan være ganske spektakulære i flom.
Etter fjorårets avlysning på grunn av covid-19, var Oslos Bratteste tilbake i 2021, om enn i en nedskalert versjon når det gjaldt antall deltakere og rammene rundt arrangementet. Men Wyllerløypa var like bratt som før, og mange av løperne var nok glad for muligheten til å få påfyll av væske på toppen av Wyller før de fortsatte videre mot Tryvannstårnet.
Et opphold i det kraftige regnværet måtte utnyttes. Da er flomelver og vann interessante mål. Her er Tveiterfossen i moderat høstflom synlig over et flomstort Semsvann. Skummet fra fossen slynger seg langt ut i vannet, og sittebenkene til venstre for fossen er best egnet til fotbad.
Bymiljøetaten er i full sving med å oppgradere den eksisterende løype 1608 fra enden av Lillevannsveien til Rødkleiva. Grunnarbeidet er snart ferdig, og lysmastene kommer forhåpentligvis før snøen i høst. Når det skjer, vil Lillevann straks være et langt mer aktuelt sted å starte eller avslutte en skitur.