• darkblurbg
  Venter på suppegjester

  Solen har gått ned, men oppe på Brunkollen er det fortsatt litt lys igjen, reflektert fra den klare himmelen. Lysene er tent ved bordene, så nå kan gjestene komme. Det er suppeservering her tirsdag og onsdag kveld.

  Bærumsmarka, 25.01.2022 16:23 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Rolig ettermiddag ved Eiksbakkhytta

  Den eneste farbare vei på ski til Brunkollen fra Fossum (eller Østernvannsvingen) er nå via Abborvannsveien, Triungsvann og Eiksbakkhytta. Føret her var ganske bra, med super glid i skøytetraseen.

  Bærumsmarka, 25.01.2022 16:01 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Skiføre i Bærumsmarka til tross for lite snø

  Det er fortsatt noen løyper i Bærumsmarka som har skiføre. Dette bildet er tatt i løypa mellom Triungsvann og Eiksbakkhytta (løype 1385). Som et prøveordning preparerer løypebasen denne vinteren løypene i Bærumsmarka for både klassisk og fristil, så det ble skøyteski på fotografen i dag.

  Bærumsmarka, 25.01.2022 15:53 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Bål- og teltplass ved Burudvann

  Det var folksomt på og ved Burudvann denne søndagen i januar. Det var mange pilkere, hundeluftere og folk til fots på isen. På land var det mange bål og folk som rastet. På Burudodden er det bord og benker. Noen hvilte i hengekøyer. Dette er også et populært overnattingssted. Det er toalett ved b...

  Bærumsmarka, 23.01.2022 14:22 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Utsikt fra gapahuk i Bærumsmarka

  Denne søndagen i januar var det tåke i lavlandet så det ble bare utsikt til skyene fra gapahuken ved Burudvann.

  Bærumsmarka, 23.01.2022 13:33 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Gapahuken ved Burudvann

  Denne gapahuken nordøst for Burudvann har fantastisk utsikt over vannet, Lommedalen og mye mer, og det er god plass i den. Den er bygget av Lions på Bærums verk, og er et populært turmål for barnefamilier. Turen kan starte fra parkeringsplassen ved Burudvann. Store deler av turen går på grusvei, ...

  Bærumsmarka, 23.01.2022 13:33 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  På Abborvannsveien i solskinn

  Det var tåke ved Østernvannsvingen, der dagens skitur startet, men oppe på Abborvannsveien kom solen, og det var virkelig flott i høyden. Føret var bra, men det var en del småstein og grus i løypa på vestsiden av Triungsvann. Derfra og frem til Eiksbakkhytta var det overraskende bra.

  Bærumsmarka, 23.01.2022 12:14 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Med piggene ute på golfbanen

  Det er tretten dager siden løypa på Haga golfbane ble preparert. Mye har skjedd siden da, og i dag var mest behagelig med pigger under skoene.

  Bærumsmarka, 23.01.2022 11:27 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Løypa kan deles

  Det var både skiløpere og gående som tok seg inn til Østernvann fra Østernvannsvingen i ettermiddag. Det var sogar en syklist i løypetraseen også, men han passert etter at dette bildet ble tatt. Med så faste forhold som nå, er det ingen konflikter mellom de ulike gruppene. Bra at folk kommer seg ut.

  Bærumsmarka, 21.01.2022 15:14 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Mye blank is på Østernvann

  Mildværet hadde sørget for mye overvann på Østernvann, særlig der det var skiløyper. En stund var det stille på vannet, men så dukket det opp to skiløpere som staket seg over vannet mot nord og Marka.

  Bærumsmarka, 18.01.2022 15:28 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Vindfall med isføtter

  Varierende vannføring har sørget for at det hadde dannet seg ganske dekorative isformasjoner der greiner og stein møter vannflaten. Ellers var det mye åpent vann, men ingen fossekaller å se.

  Bærumsmarka, 18.01.2022 14:55 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Østernbekken går fortsatt åpen

  Store deler av Østernbekken var fortsatt åpen. Ved denne ca. tre meter høye fossen var det få spor etter sprut og fossetåke, men noen isformasjoner var det likevel. Det var også et kaos av vindfelte trær og greiner, gamle under årets vindfall.

  Bærumsmarka, 18.01.2022 14:51 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Ned fra Brunkollen mot solnedgangen

  Veien fra Brunkollen til Muren har vært tema for utvidelser til bred løypeprepper. Som den er nå, er den en OK måte å komme seg til Brunkollen på også for de uten ski, men med sykkel eller piggsko. Det er ingen mangel på isete partier, jo brattere, desto mer is. Men is gir også fin speiling av so...

  Bærumsmarka, 17.01.2022 15:37 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Utsikt mot Oslogryta

  På kolletoppen sydøst på Brunkollen 405 moh. ligger det ei hytte med flott utsikt over Oslogryta og Oslofjorden godt forbi Drøbak. Her er havneområdet i Oslo med både Color Magic og Color Fantasy i koronaopplag.

  Bærumsmarka, 17.01.2022 15:02 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Solnedgang med istapp

  På dagens tur kom vi akkurat til Skriverberget da solen gikk ned. Fin himmel, men selve blikkfanget var nok istappen på bildet. Nesten som miniutgaven av Washingtonmonumentet sto den i snøen. Ganske høy, ingen spor etter hvordan den hadde kommet dit. Foran skogen på venstre side i bildet står vær...

  Bærumsmarka, 12.01.2022 15:31 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  En snødekket klopp

  Stien fra Kirkebykollen til Vensåskollen passerer en myrstrekning med et skikkelig møkkhøl. Når det er barmark, er det balansering på kloppa av trestammer som gjelder, men nå med tele og snø er en snirklete omvei et bedre alternativ.

  Bærumsmarka, 10.01.2022 14:07 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Burudvann før mildværet

  Denne dagen gjaldt det å bruke Marka før mildværet satte inn, så tykt skydekke og tåke var ingen hindring. Fra Kirkebykollen var det utsikt over Burudvann og åsene omkring mens det fortsatt var vinterstemning med snø på trærne.

  Bærumsmarka, 10.01.2022 13:39 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Vinterlig forfriskning

  Denne store gruppen hygget seg i sjøen ved Kadettangen søndag. Minst like mange sto og så på, heiet og tok bilder - og som vi ser øverst til høyre: det hele ble foreviget via en drone. I bakgrunnen ser vi Kalvøya.

  Bærumsmarka, 09.01.2022 13:20 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Sommer mot vinter

  Ved kajakklubben på Kalvøya står denne statuen kalt «Padleren» av Ulf Aas. I bakgrunnen ser vi snøkledd natur i Sandvika og på Kolsås.

  Bærumsmarka, 09.01.2022 13:06 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Pause ved Vensåsseter

  Det var mange på ski i Bærumsmarka i dag, men det var de færreste som besøkte Vensåsseter. Dette serveringsstedet var stengt i dag. Nye drivere skulle vært på plass, men de trakk seg i siste liten. Vensåsseter venter nå på et nytt vertskap skal komme på plass.

  Bærumsmarka, 08.01.2022 11:42 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Jevnt sig over Blekketjern

  Stor utfart i Bærumsmarka i dag, og forholdene var prima med nysnø og flotte løyper. Blå ekstra-føre var det også.

  Bærumsmarka, 08.01.2022 11:23 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Endelig flater det ut

  Det er en tøff oppstigning fra Muren til Brunkollen. Det er godt å være ferdig med de bratteste bakkene. Nå venter bare sjarmøretappen i slakt terreng.

  Bærumsmarka, 08.01.2022 10:48 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Nygård åpner snart

  Det har kommet en del snø ved Nygård det siste døgnet, noe som har bedret forholdene i løypene. Da dete bildet ble tatt, var det en halvtime til stedet åpnet serveringen. Tror nok det ble ganske bra med besøk etter hvert.

  Bærumsmarka, 08.01.2022 10:28 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Helt fantastisk i lysløypa på Fossum

  Lysløypa på Fossum var nypreparert med kjempeforhold, og det var fantastisk å være på ski her da det nærmet seg solnedgang.

  Bærumsmarka, 04.01.2022 15:01 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Skarpt føre på Abborvannsveien

  Det var skarpt føre i løyper som ikke var preparert på et par dager, slik som her på Abborvannsveien. Særlig isete var det imidlertid ikke. Fotografens felleski hadde brukbart feste, men det hadde også vært bra med isklister dekket med voks i dag. Skøyting ville selvsagt også vært et godt alterna...

  Bærumsmarka, 04.01.2022 14:35 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Firbent glede i egen løype

  Hundeløypa på Årnes er bare en kilometer lang, men er like fullt et godt tilbud til hunder og hundeeiere. Her er det bare å legge inn flere runder.

  Bærumsmarka, 02.01.2022 14:56 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Morsom snarvei i historisk/nedlagt løypetrasé

  Løype nr. 1509 «Abborvannsveien - Abborvannsbekken (østlig)» ble sist preparert for nøyaktig ett år siden, men noen hadde gått der før et av de siste snøfallene, så den var ganske lettgått i dag. Fra denne løypa går det en «historisk», dvs. nedlagt, løype over mot løype nr. 208 «Merradalen SV - A...

  Bærumsmarka, 02.01.2022 13:32 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Over i nedlagt løype mellom Abborvannsbekken og Årnes

  Skilt og rødmerking er intakt, men denne løypa er nedlagt og står som «historisk» på Skiforeningens kart. Den er også blåmerket som tursti. Legg merke til skiltet som sier «Årli, Buss», noe vi tror er en variant av «Årnes». Fra hovedløypa mellom Abborvann og Østernvann tok vi inn den upreparerte ...

  Bærumsmarka, 02.01.2022 13:27 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Grå dag i sporet

  Til tross for nullføre og tåke var det mange som gikk på ski fra Årnes i dag.

  Bærumsmarka, 02.01.2022 12:44 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Krysset ved Hvitsteinvann

  Flott forhold i Bærumsmarka tross nullføre og tåke på årets første søndag. Her er vi i løypekrysset på østsiden av Store Hvitsteinvann.

  Bærumsmarka, 02.01.2022 12:39 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Grafsing i gran

  Folk som ser oss gå fra løypa og ut i skogen, tror sikkert vi skal noe helt annet enn hva vi faktisk har tenkt. Motivet er typisk for geocaching, en av mange varianter av turorientering. Mange cacher henger i et tre, og snøtunge grantrær beriker opplevelsen. Her er vi et sted vest for Triungsvann.

  Bærumsmarka, 02.01.2022 12:16 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Fargeløst i Tjæregrasrunden

  En skulle nesten tro at dette bildet var tatt i svart/hvitt, men det er ikke tilfelle. Det var gråvær i Bærumsmarka i dag, men veldig fint føre.

  Bærumsmarka, 01.01.2022 14:34 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Blå idyll på Triungsvann

  Det var flotte forhold på Abborvannsveien, men det var heller ikke verst å komme seg ut på Triungsvann i solskinn.

  Bærumsmarka, 31.12.2021 13:31 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  I scooterspor over Østernvann

  Det var tåke og disig i lavlandet, men i Bærumsmarka var det solskinn når man kom over 200 moh. Det var stor utfart, og folk frydet seg i scootersporene over Østernvann på årets siste dag.

  Bærumsmarka, 31.12.2021 12:53 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Triungsvann siste dag i 2021

  Bildet er tatt fra skiløypa som går delvis rundt vannet. En fin avslutning på 2021.

  Bærumsmarka, 31.12.2021 12:41 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Siste skitur i 2021

  Folksomt ved Hvitsteinvann siste dag i 2021.

  Bærumsmarka, 31.12.2021 12:21 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  En grei dag på jobben 1

  Det meldes om en grei dag på jobb fra løypebasen i Bærumsmarka :)

  Bærumsmarka, 29.12.2021 11:55 - Ole Henrik Lien Andersen
 • darkblurbg
  En grei dag på jobben 2

  Det meldes om en grei dag på jobb fra løypebasen i Bærumsmarka :)

  Bærumsmarka, 29.12.2021 11:54 - Ole Henrik Lien Andersen
 • darkblurbg
  Hytta nær toppen av Mellomåsen

  Nord for toppen av Mellomåsen ligger denne hytta på åsryggen ovenfor det som for åtte år siden var et ganske nytt flatehogstfelt. Den er ikke særlig synlig i terrenget. Bildet viser hvorfor: Den er både liten og lav. I tillegg er den i ferd med å forfalle med råtnende bordkledning og vindu uten g...

  Bærumsmarka, 15.12.2021 14:00 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Hytta på Hagatoppen

  Bærum måtte stort sett nøye seg med sola på yr.no denne dagen. I Bærumsmarka lå tåka tykk, og turen innbød bare til næropplevelser. Denne hytta ligger på Mellomåsen omtrent 120 meter fra Ankerveien rett nord for Øvre Haga gård. Navnet står på nordveggen, og der er også et oppslag om at dette er e...

  Bærumsmarka, 15.12.2021 13:24 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Joggetur i Bærumsmarka

  Joggetur i Bærusmarka tidlig i desember med god frost i bakken, før det ble nok sne til skiføre. Runden fra Årnes opp via Merradalen og Stormyra og tilbake ned til Årnes via veien langs Abborvannsbekken er en populær rundtur både til fots og på ski. Det meste av denne runden går på vei, med unnta...

  Bærumsmarka, 04.12.2021 15:07 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  En liten runde rundt skiskytteranlegget er klar til bruk på Fossum  Bærumsmarka, 03.12.2021 10:47 - Ole Henrik Lien Andersen
 • darkblurbg
  Øverlandselven målestasjon

  Dette er målestasjonen for vannstanden i elven. Se stigen ned til målestaven.

  Bærumsmarka, 28.11.2021 13:49 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Høst ved Øverlandselven

  En bratt stekning på stien langs Øverlandsbekken. Det er seks kilometer fra Øverland gård til Sandvika. Det er en fin tur langs bekken.

  Bærumsmarka, 28.11.2021 13:17 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Øverlandsbroen

  Den gamle stenbroen over Øverlandselven er fra 1838. Gamle Ringeriksvei ble lagt om i 1891, og da ble den nye bro laget.

  Bærumsmarka, 28.11.2021 12:32 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Snart skøyteklart?

  Det var barfrost i terrenget rundt Dælivann i dag, og isen har lagt seg på vannet. Det var ingen skøyteløpere å se i ettermiddag, og vi testet heller ikke isen. Hvis kuldegradene holder stand, blir det snart muligheter til å prøve skøytene.

  Bærumsmarka, 27.11.2021 13:21 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Fortsatt på beite

  Vi er i slutten av november, men det er fortsatt høstlig i Lommedalen. Sauene går fortsatt på beite på jordet på Sleaskjulet, og ble litt nysjerrige da de skulle fotograferes fra den sørøstre delen av golfbanen. Vi så også noen geiter på jordet, men de ønsket ikke å bli med på bildet.

  Bærumsmarka, 21.11.2021 14:48 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Avslappet ettermiddag ved Burud

  Det var avslappet stemning blant hestene ved Burud i ettermiddag. Luften var klar og fin, og temperaturen var på vei ned etter en solrik dag. Termometeret viste 2 °C da bildet ble tatt.

  Bærumsmarka, 21.11.2021 14:30 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Tørt på turveien

  Vi nærmer oss adventstiden, men det var lite som minnet om vinter oppe på Kolsås-massivet i dag. Bildet er tatt på turveien rett øst for Kolsås skisenter. Det var tørt og fint å ferdes her til fots.

  Bærumsmarka, 20.11.2021 13:52 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Rolig lørdag ved Setertjern

  Også i dag var turværet fint, men det var ikke mange på tur. Vind og mildvær siste døgn hadde gjort terrenget tørrere, og i dag var det vindstille oppe på Kolsås-massivet.

  Bærumsmarka, 20.11.2021 12:46 - Erik Unneberg

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 50 treff

#38890: Venter på suppegjester

Solen har gått ned, men oppe på Brunkollen er det fortsatt litt lys igjen, reflektert fra den klare himmelen. Lysene er tent ved bordene, så nå kan gjestene komme. Det er suppeservering her tirsdag og onsdag kveld.

 • 25.01.2022 16:23 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff
2 av 50 treff

#38889: Rolig ettermiddag ved Eiksbakkhytta

Den eneste farbare vei på ski til Brunkollen fra Fossum (eller Østernvannsvingen) er nå via Abborvannsveien, Triungsvann og Eiksbakkhytta. Føret her var ganske bra, med super glid i skøytetraseen.

 • 25.01.2022 16:01 - av Erik Unneberg,
 • 6 treff

3 av 50 treff

#38888: Skiføre i Bærumsmarka til tross for lite snø

Det er fortsatt noen løyper i Bærumsmarka som har skiføre. Dette bildet er tatt i løypa mellom Triungsvann og Eiksbakkhytta (løype 1385). Som et prøveordning preparerer løypebasen denne vinteren løypene i Bærumsmarka for både klassisk og fristil, så det ble skøyteski på fotografen i dag.

 • 25.01.2022 15:53 - av Erik Unneberg,
 • 8 treff
4 av 50 treff

#38866: Bål- og teltplass ved Burudvann

Det var folksomt på og ved Burudvann denne søndagen i januar. Det var mange pilkere, hundeluftere og folk til fots på isen. På land var det mange bål og folk som rastet. På Burudodden er det bord og benker. Noen hvilte i hengekøyer. Dette er også et populært overnattingssted. Det er toalett ved badeplassen i nærheten.

 • 23.01.2022 14:22 - av Vigdis Jynge,
 • 8 treff

5 av 50 treff

#38868: Utsikt fra gapahuk i Bærumsmarka

Denne søndagen i januar var det tåke i lavlandet så det ble bare utsikt til skyene fra gapahuken ved Burudvann.

 • 23.01.2022 13:33 - av Vigdis Jynge,
 • 7 treff
6 av 50 treff

#38867: Gapahuken ved Burudvann

Denne gapahuken nordøst for Burudvann har fantastisk utsikt over vannet, Lommedalen og mye mer, og det er god plass i den. Den er bygget av Lions på Bærums verk, og er et populært turmål for barnefamilier. Turen kan starte fra parkeringsplassen ved Burudvann. Store deler av turen går på grusvei, men den siste delen går på sti.

 • 23.01.2022 13:33 - av Vigdis Jynge,
 • 4 treff

7 av 50 treff

#38843: På Abborvannsveien i solskinn

Det var tåke ved Østernvannsvingen, der dagens skitur startet, men oppe på Abborvannsveien kom solen, og det var virkelig flott i høyden. Føret var bra, men det var en del småstein og grus i løypa på vestsiden av Triungsvann. Derfra og frem til Eiksbakkhytta var det overraskende bra.

 • 23.01.2022 12:14 - av Erik Unneberg,
 • 14 treff
8 av 50 treff

#38849: Med piggene ute på golfbanen

Det er tretten dager siden løypa på Haga golfbane ble preparert. Mye har skjedd siden da, og i dag var mest behagelig med pigger under skoene.

 • 23.01.2022 11:27 - av Nina Didriksen,
 • 7 treff

9 av 50 treff

#38820: Løypa kan deles

Det var både skiløpere og gående som tok seg inn til Østernvann fra Østernvannsvingen i ettermiddag. Det var sogar en syklist i løypetraseen også, men han passert etter at dette bildet ble tatt. Med så faste forhold som nå, er det ingen konflikter mellom de ulike gruppene. Bra at folk kommer seg ut.

 • 21.01.2022 15:14 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff
10 av 50 treff

#38792: Mye blank is på Østernvann

Mildværet hadde sørget for mye overvann på Østernvann, særlig der det var skiløyper. En stund var det stille på vannet, men så dukket det opp to skiløpere som staket seg over vannet mot nord og Marka.

 • 18.01.2022 15:28 - av Odd Tore Saugerud,
 • 11 treff

11 av 50 treff

#38794: Vindfall med isføtter

Varierende vannføring har sørget for at det hadde dannet seg ganske dekorative isformasjoner der greiner og stein møter vannflaten. Ellers var det mye åpent vann, men ingen fossekaller å se.

 • 18.01.2022 14:55 - av Odd Tore Saugerud,
 • 11 treff
12 av 50 treff

#38793: Østernbekken går fortsatt åpen

Store deler av Østernbekken var fortsatt åpen. Ved denne ca. tre meter høye fossen var det få spor etter sprut og fossetåke, men noen isformasjoner var det likevel. Det var også et kaos av vindfelte trær og greiner, gamle under årets vindfall.

 • 18.01.2022 14:51 - av Odd Tore Saugerud,
 • 7 treff

13 av 50 treff

#38782: Ned fra Brunkollen mot solnedgangen

Veien fra Brunkollen til Muren har vært tema for utvidelser til bred løypeprepper. Som den er nå, er den en OK måte å komme seg til Brunkollen på også for de uten ski, men med sykkel eller piggsko. Det er ingen mangel på isete partier, jo brattere, desto mer is. Men is gir også fin speiling av solnedgangen.

 • 17.01.2022 15:37 - av Odd Tore Saugerud,
 • 9 treff
14 av 50 treff

#38781: Utsikt mot Oslogryta

På kolletoppen sydøst på Brunkollen 405 moh. ligger det ei hytte med flott utsikt over Oslogryta og Oslofjorden godt forbi Drøbak. Her er havneområdet i Oslo med både Color Magic og Color Fantasy i koronaopplag.

 • 17.01.2022 15:02 - av Odd Tore Saugerud,
 • 8 treff

15 av 50 treff

#38712: Solnedgang med istapp

På dagens tur kom vi akkurat til Skriverberget da solen gikk ned. Fin himmel, men selve blikkfanget var nok istappen på bildet. Nesten som miniutgaven av Washingtonmonumentet sto den i snøen. Ganske høy, ingen spor etter hvordan den hadde kommet dit. Foran skogen på venstre side i bildet står værstasjonen, se også bilde nr. 28237.

 • 12.01.2022 15:31 - av Odd Tore Saugerud,
 • 17 treff
16 av 50 treff

#38683: En snødekket klopp

Stien fra Kirkebykollen til Vensåskollen passerer en myrstrekning med et skikkelig møkkhøl. Når det er barmark, er det balansering på kloppa av trestammer som gjelder, men nå med tele og snø er en snirklete omvei et bedre alternativ.

 • 10.01.2022 14:07 - av Odd Tore Saugerud,
 • 8 treff

17 av 50 treff

#38682: Burudvann før mildværet

Denne dagen gjaldt det å bruke Marka før mildværet satte inn, så tykt skydekke og tåke var ingen hindring. Fra Kirkebykollen var det utsikt over Burudvann og åsene omkring mens det fortsatt var vinterstemning med snø på trærne.

 • 10.01.2022 13:39 - av Odd Tore Saugerud,
 • 5 treff
18 av 50 treff

#38667: Vinterlig forfriskning

Denne store gruppen hygget seg i sjøen ved Kadettangen søndag. Minst like mange sto og så på, heiet og tok bilder - og som vi ser øverst til høyre: det hele ble foreviget via en drone. I bakgrunnen ser vi Kalvøya.

 • 09.01.2022 13:20 - av Nina Didriksen,
 • 17 treff

19 av 50 treff

#38668: Sommer mot vinter

Ved kajakklubben på Kalvøya står denne statuen kalt «Padleren» av Ulf Aas. I bakgrunnen ser vi snøkledd natur i Sandvika og på Kolsås.

 • 09.01.2022 13:06 - av Nina Didriksen,
 • 6 treff
20 av 50 treff

#38646: Pause ved Vensåsseter

Det var mange på ski i Bærumsmarka i dag, men det var de færreste som besøkte Vensåsseter. Dette serveringsstedet var stengt i dag. Nye drivere skulle vært på plass, men de trakk seg i siste liten. Vensåsseter venter nå på et nytt vertskap skal komme på plass.

 • 08.01.2022 11:42 - av Erik Unneberg,
 • 7 treff

21 av 50 treff

#38647: Jevnt sig over Blekketjern

Stor utfart i Bærumsmarka i dag, og forholdene var prima med nysnø og flotte løyper. Blå ekstra-føre var det også.

 • 08.01.2022 11:23 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff
22 av 50 treff

#38649: Endelig flater det ut

Det er en tøff oppstigning fra Muren til Brunkollen. Det er godt å være ferdig med de bratteste bakkene. Nå venter bare sjarmøretappen i slakt terreng.

 • 08.01.2022 10:48 - av Erik Unneberg,
 • 5 treff

23 av 50 treff

#38648: Nygård åpner snart

Det har kommet en del snø ved Nygård det siste døgnet, noe som har bedret forholdene i løypene. Da dete bildet ble tatt, var det en halvtime til stedet åpnet serveringen. Tror nok det ble ganske bra med besøk etter hvert.

 • 08.01.2022 10:28 - av Erik Unneberg,
 • 8 treff
24 av 50 treff

#38618: Helt fantastisk i lysløypa på Fossum

Lysløypa på Fossum var nypreparert med kjempeforhold, og det var fantastisk å være på ski her da det nærmet seg solnedgang.

 • 04.01.2022 15:01 - av Erik Unneberg,
 • 8 treff

25 av 50 treff

#38619: Skarpt føre på Abborvannsveien

Det var skarpt føre i løyper som ikke var preparert på et par dager, slik som her på Abborvannsveien. Særlig isete var det imidlertid ikke. Fotografens felleski hadde brukbart feste, men det hadde også vært bra med isklister dekket med voks i dag. Skøyting ville selvsagt også vært et godt alternativ.

 • 04.01.2022 14:35 - av Erik Unneberg,
 • 6 treff
26 av 50 treff

#38595: Firbent glede i egen løype

Hundeløypa på Årnes er bare en kilometer lang, men er like fullt et godt tilbud til hunder og hundeeiere. Her er det bare å legge inn flere runder.

 • 02.01.2022 14:56 - av Erik Unneberg,
 • 27 treff

27 av 50 treff

#38587: Morsom snarvei i historisk/nedlagt løypetrasé

Løype nr. 1509 «Abborvannsveien - Abborvannsbekken (østlig)» ble sist preparert for nøyaktig ett år siden, men noen hadde gått der før et av de siste snøfallene, så den var ganske lettgått i dag. Fra denne løypa går det en «historisk», dvs. nedlagt, løype over mot løype nr. 208 «Merradalen SV - Abborvannsbekken», som kommer opp fra Årnes P. Bildet er tatt omtrent midt i denne historiske løypa. Her gjelder det å ikke kjøre utfor kanten i svingen. Traseen er smal og snølaget ganske tynt, men med mer snø og litt rydding ville dette ha blitt en fin snarvei. Den var morsom nok for oss som gikk der i dag.

 • 02.01.2022 13:32 - av Nina Didriksen,
 • 17 treff
28 av 50 treff

#38591: Over i nedlagt løype mellom Abborvannsbekken og Årnes

Skilt og rødmerking er intakt, men denne løypa er nedlagt og står som «historisk» på Skiforeningens kart. Den er også blåmerket som tursti. Legg merke til skiltet som sier «Årli, Buss», noe vi tror er en variant av «Årnes». Fra hovedløypa mellom Abborvann og Østernvann tok vi inn den upreparerte løypa som går mot bekken og bygrensen, kalt nr. 1509 «Abborvannsveien - Abborvannsbekken (østlig)». Der vi krysser bekken og grensen fra Bærum over til Oslo starter den nedlagte traseen, som ikke har noe nummer eller navn på kartet. Den er bare 3-400 meter lang og kommer ut i løype nr. 208 «Merradalen SV - Abborvannsbekken», som kommer opp fra Årnes P. En morsom snarvei på skituren denne nyttårshelgen!

 • 02.01.2022 13:27 - av Nina Didriksen,
 • 16 treff

29 av 50 treff

#38596: Grå dag i sporet

Til tross for nullføre og tåke var det mange som gikk på ski fra Årnes i dag.

 • 02.01.2022 12:44 - av Erik Unneberg,
 • 12 treff
30 av 50 treff

#38590: Krysset ved Hvitsteinvann

Flott forhold i Bærumsmarka tross nullføre og tåke på årets første søndag. Her er vi i løypekrysset på østsiden av Store Hvitsteinvann.

 • 02.01.2022 12:39 - av Nina Didriksen,
 • 14 treff

31 av 50 treff

#38594: Grafsing i gran

Folk som ser oss gå fra løypa og ut i skogen, tror sikkert vi skal noe helt annet enn hva vi faktisk har tenkt. Motivet er typisk for geocaching, en av mange varianter av turorientering. Mange cacher henger i et tre, og snøtunge grantrær beriker opplevelsen. Her er vi et sted vest for Triungsvann.

 • 02.01.2022 12:16 - av Nina Didriksen,
 • 7 treff
32 av 50 treff

#38584: Fargeløst i Tjæregrasrunden

En skulle nesten tro at dette bildet var tatt i svart/hvitt, men det er ikke tilfelle. Det var gråvær i Bærumsmarka i dag, men veldig fint føre.

 • 01.01.2022 14:34 - av Erik Unneberg,
 • 21 treff

33 av 50 treff

#38573: Blå idyll på Triungsvann

Det var flotte forhold på Abborvannsveien, men det var heller ikke verst å komme seg ut på Triungsvann i solskinn.

 • 31.12.2021 13:31 - av Erik Unneberg,
 • 17 treff
34 av 50 treff

#38572: I scooterspor over Østernvann

Det var tåke og disig i lavlandet, men i Bærumsmarka var det solskinn når man kom over 200 moh. Det var stor utfart, og folk frydet seg i scootersporene over Østernvann på årets siste dag.

 • 31.12.2021 12:53 - av Erik Unneberg,
 • 5 treff

35 av 50 treff

#38677: Triungsvann siste dag i 2021

Bildet er tatt fra skiløypa som går delvis rundt vannet. En fin avslutning på 2021.

 • 31.12.2021 12:41 - av Vigdis Jynge,
 • 4 treff
36 av 50 treff

#38676: Siste skitur i 2021

Folksomt ved Hvitsteinvann siste dag i 2021.

 • 31.12.2021 12:21 - av Vigdis Jynge,
 • 4 treff

37 av 50 treff

#38547: En grei dag på jobben 1

Det meldes om en grei dag på jobb fra løypebasen i Bærumsmarka :)

 • 29.12.2021 11:55 - av Ole Henrik Lien Andersen,
 • 8 treff
38 av 50 treff

#38548: En grei dag på jobben 2

Det meldes om en grei dag på jobb fra løypebasen i Bærumsmarka :)

 • 29.12.2021 11:54 - av Ole Henrik Lien Andersen,
 • 8 treff

39 av 50 treff

#38438: Hytta nær toppen av Mellomåsen

Nord for toppen av Mellomåsen ligger denne hytta på åsryggen ovenfor det som for åtte år siden var et ganske nytt flatehogstfelt. Den er ikke særlig synlig i terrenget. Bildet viser hvorfor: Den er både liten og lav. I tillegg er den i ferd med å forfalle med råtnende bordkledning og vindu uten glass. Bilde nr. 38439 viser hvordan den så ut for åtte år siden.

 • 15.12.2021 14:00 - av Odd Tore Saugerud,
 • 14 treff
40 av 50 treff

#38437: Hytta på Hagatoppen

Bærum måtte stort sett nøye seg med sola på yr.no denne dagen. I Bærumsmarka lå tåka tykk, og turen innbød bare til næropplevelser. Denne hytta ligger på Mellomåsen omtrent 120 meter fra Ankerveien rett nord for Øvre Haga gård. Navnet står på nordveggen, og der er også et oppslag om at dette er et utfluktssted for barnehagene i nærområdet. Det kan man til tider også høre på lang avstand. For åtte år siden var den nok i mindre bruk, se bilde nr. 38436.

 • 15.12.2021 13:24 - av Odd Tore Saugerud,
 • 9 treff

41 av 50 treff

#38455: Joggetur i Bærumsmarka

Joggetur i Bærusmarka tidlig i desember med god frost i bakken, før det ble nok sne til skiføre. Runden fra Årnes opp via Merradalen og Stormyra og tilbake ned til Årnes via veien langs Abborvannsbekken er en populær rundtur både til fots og på ski. Det meste av denne runden går på vei, med unntak av et like strekk øverst på runden. Bildet er tatt på furumyra øverst i runden.

 • 04.12.2021 15:07 - av Vigdis Jynge,
 • 5 treff
42 av 50 treff

43 av 50 treff

#38313: Øverlandselven målestasjon

Dette er målestasjonen for vannstanden i elven. Se stigen ned til målestaven.

 • 28.11.2021 13:49 - av Vigdis Jynge,
 • 17 treff
44 av 50 treff

#38312: Høst ved Øverlandselven

En bratt stekning på stien langs Øverlandsbekken. Det er seks kilometer fra Øverland gård til Sandvika. Det er en fin tur langs bekken.

 • 28.11.2021 13:17 - av Vigdis Jynge,
 • 18 treff

45 av 50 treff

#38311: Øverlandsbroen

Den gamle stenbroen over Øverlandselven er fra 1838. Gamle Ringeriksvei ble lagt om i 1891, og da ble den nye bro laget.

 • 28.11.2021 12:32 - av Vigdis Jynge,
 • 18 treff
46 av 50 treff

#38292: Snart skøyteklart?

Det var barfrost i terrenget rundt Dælivann i dag, og isen har lagt seg på vannet. Det var ingen skøyteløpere å se i ettermiddag, og vi testet heller ikke isen. Hvis kuldegradene holder stand, blir det snart muligheter til å prøve skøytene.

 • 27.11.2021 13:21 - av Erik Unneberg,
 • 16 treff

47 av 50 treff

#38247: Fortsatt på beite

Vi er i slutten av november, men det er fortsatt høstlig i Lommedalen. Sauene går fortsatt på beite på jordet på Sleaskjulet, og ble litt nysjerrige da de skulle fotograferes fra den sørøstre delen av golfbanen. Vi så også noen geiter på jordet, men de ønsket ikke å bli med på bildet.

 • 21.11.2021 14:48 - av Erik Unneberg,
 • 11 treff
48 av 50 treff

#38246: Avslappet ettermiddag ved Burud

Det var avslappet stemning blant hestene ved Burud i ettermiddag. Luften var klar og fin, og temperaturen var på vei ned etter en solrik dag. Termometeret viste 2 °C da bildet ble tatt.

 • 21.11.2021 14:30 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff

49 av 50 treff

#38224: Tørt på turveien

Vi nærmer oss adventstiden, men det var lite som minnet om vinter oppe på Kolsås-massivet i dag. Bildet er tatt på turveien rett øst for Kolsås skisenter. Det var tørt og fint å ferdes her til fots.

 • 20.11.2021 13:52 - av Erik Unneberg,
 • 12 treff
50 av 50 treff

#38225: Rolig lørdag ved Setertjern

Også i dag var turværet fint, men det var ikke mange på tur. Vind og mildvær siste døgn hadde gjort terrenget tørrere, og i dag var det vindstille oppe på Kolsås-massivet.

 • 20.11.2021 12:46 - av Erik Unneberg,
 • 6 treff