Stubberudtjern - Tremannsteinen - Måren

Løype nr: 1061
Område: Follomarka
Lengde: 5.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Ferdig preparert: 15.02.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en løype som knytter sammen Follomarka og Nessoddmarka. Ved start fra Stubberudtjern går man først mot Drøbak til Tremannsteinen. Her tar løypa av inn til høyre, rett etter en liten kneik som kan gi god fart om føret er skarpt. Det er småkupert ca. en kilometer, men så går det mye nedover til Havsjødalen. Det kan være lurt å ta det litt med ro, spesielt om føret er raskt og man ikke har vært der før.

Etter kryssing av veien mot Nesodden starter man på den tyngre delen av løypa. Etter den første bratte bakken er det småkupert, men mer opp enn ned stort sett hele veien til Måren. Du vil etter hvert passere Tassebråte, før siste del inn til Måren.

Det er noen små bakker nedover som kan være utfordrende ved skarpt føre, så vær litt på vakt. Gå man løypa motsatt vei er det spesielt nedkjøringen til Havsjødalen som er utfordrende, og det er ingen skam å ta skiene på nakken og gå ned her.

For de spesielt interesserte er det mulig å ta en avstikker på blåmerket sti til Furukollen, høyeste punkt i Frogn (når vi ser bort i fra Håøya) på 180 moh.

Vel fremme ved Måren kan man fortsette videre nordover eller vestover i løypenettet til Nesodden kommune. Løype 1104 går til Myklerud mens løype 918 fører til Gulstad.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Stubberudtjern