Grustaket - Honsjøhytta

Lengde: 2.4 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Ferdig preparert: 01.05.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra Grustaket starter denne løypa med en liten nedoverbakke før den fortsetter flatt i noen hundre meter. Da kommer vi til et kryss hvor vi møter de de to lysløypene (løype 1077 og løype 1078) som går fra Nordåsen skistadion.

Går du rett fram i dette krysset følger du lysløypene i løyperetning med sola og ned til Nordåsen skistadion. Følger du lysløypene motsatt vei (skrått høyre) er du inne på løype 1080, som går ned til Kløvberget. Dette er forbindelsen til løypenettet i bygdene Nannestad og Maura.

Vår løype fortsetter skogsbilvegen til høyre med en relativt lang, slak stigning hvor du ser Mjælbergsætra på høyre side rundt den siste svingen. Løypa går så i flatt, småkupert terreng den neste tredjedelen før det er slake stigninger den siste tredjedelen opp mot løypas endepunkt i krysset nedenfor Honsjøhytta.

Her i Honsjøhyttekrysset kan du ta til venstre og følge løype 1074 mot Kjønstadsætra, eller du kan velge høyre og følge løype 1073 til Honsjøhytta og videre over Høgmåsan mot Skjennumstjernet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
310 Honsjørunden Grustaket [Nordåsen] Grustaket [Nordåsen] 9.9
318 Sjuputtrunden Grustaket [Nordåsen] Grustaket [Nordåsen] 14.6
319 Til Marifjell Grustaket [Nordåsen] Grustaket [Nordåsen] 18.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Grustaket [Nordåsen]