Nymoen - Grønmyr - Tingelstad idrettsplass

Lengde: 5.1 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Tingelstad IF
Ferdig preparert: 19.02.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa starter sør for gardsbygningene på Nymoen, nærmere bestemt ved gjerdet der løypene som prepareres av Tingelstad IF og Vestre Gran IL møtes. Løype 1288 kommer hit fra Betel.

Vår løype går nordover, forbi husene og fram til et løypekryss der du skal ta til høgre. Her er det strålende utsikt, både over kulturlandskapet og Randsfjorden. I nord ser du Brandbukampen.

Nå venter en liten strekning østover gjennom skog. Framfor deg ligger Sølvsberget, et landemerke som ruver godt i det ellers ganske flate kulturlandskapet her i området. Løypa dreier nå mot nord, og går for det meste over jorder, men også litt i skog.

Fra Grønmyr venter noen nedoverbakker, og når løypa flater ut, er du straks framme i et kryss der løype 1348 går til høgre mot Jorstad. Men vår løype svinger seg videre nordover.

Når du kommer inn på lysløypetraseen, tar du til høgre. Løypa går ned til Grunningen, og svinger så til venstre, forbi Skytterhuset og inn på Tingelstad idrettsplass. Herfra går det flere løyper som kan følges videre. En av dem er løype 1101, som går tilbake til start.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km