Harestua [skolen] - Karterudvika - Store Skillingen

Løype nr: 111
Område: Nordmarka nord
Lengde: 5.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 02.01.2022

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved idrettsplassen mellom Harestua skole og Harestua samfunnshus. Sistnevnte er lett å få øye på når man kjører gjennom Harestua. Huset ligger ved den nordre innfartsvegen til stedet fra riksveg 4.

Løypa går vestover under den gamle riksvegen og langs innfartsvegen bort til riksveg 4 som følges de par første kilometrene, på begge sider - avbrutt av en undergang. Løypa er relativt flat og lett å gå, da den hovedsaklig følger bilveg. Unntaket er den aller første etappen som går på planert traktorveg. Etter ca. 2,5 kilometer er du fremme i første løypekryss. Her kommer løype over isen fra Harestua kiosk og kro.

Vi er nå ved Karterudvika, og fortsetter så på skogsbilvei i ytterligere 2,5 kilometer frem til idylliske Store Skillingen. Her kan vi ta til venstre - i retning Stryken (løype 753 på land - løype 1045 over isen).

Vår løype ender i løypekrysset nordvest for vannet, rett før utløpet av Gjerdingselva. Herfra kan vi fortsette på skogsbilveien opp til Gjerdingen (løype 108). Løype 754 er en scooterløype som går opp gjennom skogen på høyre side. Den kan være et godt alternativ - ikke minst dersom Gjerdingsveien er brøytet. Løype 3 går til Gjerdingen via Nyseterveien.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Harestua