Orrfugltjernet - Brakarhemsætra [Liåsløypa]

Lengde: 3.7 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Ringelia IL
Ferdig preparert: 01.03.2020
Delvis preparert: 18.03.2021 09:56

Oversiktskart

Beskrivelse

Orrfugltjernet ligger oppe på åsen ovenfor Ringelia. Det er skogsbilveg opp lia rett nord for gamle Vestsidaskolen. Orrfugltjernet er søndre oppstartspunkt for hele Liåsløypa som går så langt nord som til Totjernet og Tjernsmyra. Det er ikke alle vintre vegen opp til Orrfugltjernet er brøytet. De vintrene det ikke er brøytet her, blir heller ikke denne søndre delen av løypa kjørt mellom Orrfugltjernet og Brakarhemsætra.

Orrfugltjernet ligger akkurat oppe på åskammen, så løypene herfra og nordover åsen er flate og fine. Du går lett gjennom fine, åpne myrområder. Ved Gunnersvedalen passerer du «Majorstua», et lite skogshusvære som ble brukt som gjemmested for Osvaldgruppa under krigen (en lokal gruppering av kommunistenes sabotasjegrupper).

Løypa snor seg videre langsetter myrene før du kommer til et løypekryss. Der deler løypa seg vestover til Persvehaugrunden (løype 1546), og nordover til Tjernsmyra og Totjernet (løype 1640).  Vår løype tar til høyre og bort til Brakarhemsætra. Her er det P-plass og brøytet bilveg opp lia fra gården Brakar. Brakarhemsætra er en privat seter med flere småhytter.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Orrfugltjernet