Torsætra - Hersjøen - Torsætra [Hersjørunden]

Løype nr: 1159
Område: Totenåsen
Lengde: 17.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Totenåsløyper AS
Ferdig preparert: 01.04.2021
Delvis preparert: 03.04.2021 04:21

Oversiktskart

Beskrivelse

Hersjørunden er en flott rundløype på Totenåsen, i området sørøst for Torsætra. Løypa går gjennom variert skogsterreng, og starter med ca. 3 kilometer med stigning, opp til Skjellungshøgda. Husk å holde til venstre i første kryss (ved høyspentledningen), til høyre i neste, og ta rett fram i det tredje.

Her oppe er det fin utsikt vestover mot Garsjøen. Løypa går videre i store svinger ned til Lavtjernet. På veg nedover passerer du Kvernomsætra. Ved Lavtjernet krysser du Arneputtvegen, og fortsetter gjennom åpent og lett myrterreng. Vel 8 kilometer fra start kommer du ned til Hersjøen, og tar til venstre i løypekrysset her. Strekningen ved Mørksjøhytta, før du kommer ned, kan være litt krevende.

Dermed er du på veg nordover igjen, med Mørksjøen på venstre side og Hersjøen på høyre. Her er det flott utsikt, så hvorfor ikke ta seg en rast før turen går videre? Løypa fortsetter i svak stigning forbi Hommelsjøen og fram til løypekrysset øst for Lavtjernet. Her tar du til venstre, og er snart tilbake i krysset du passerte på veg sørover. Dermed er ringen sluttet. Du tar til høyre, og følger løypa strake vegen tilbake til Torsætra.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Torsætra