Torsætra - Svartdalen - Rausteinshytta

Løype nr: 1161
Område: Totenåsen
Lengde: 8.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Totenåsløyper AS
Ferdig preparert: 11.04.2021
Delvis preparert: 02.01.2022 09:41

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en løype med mye stigning, men det er en flott løype, og du får virkelig "valuta" for innsatsen når du kommer opp på "Totens tak". Du skal fra 500 til 820 meters høyde, og det er stigning stort sett hele vegen, bortsett fra ca. 1 kilometer i flatt terreng helt på slutten av løypa.

Utgangspunktet er Torsætra, og herfra går du sørvestover gjennom Garsjølia. Etter hvert får du fin utsikt mot sør og øst. Ca. 4 kilometer fra start skal du ta av fra den brede traseen du har gått i til nå. Mens løype 1162 fortsetter rett fram, og går opp via Anfinnsætra - med en god del mindre stigning - skal du nå opp Svartdalen.

De neste 1,2 kilometerne tar du deg opp ca. 120 høydemeter. Og dermed er de bratteste kneikene tilbakelagt. Etter hvert kommer du fram til et løypekryss, og tar til høyre.

Nå er det bare moderat stigning igjen før du er i gang med den siste kilometeren gjennom fjellaktig og flott landskap, fram til Rausteinshytta. Her er det servering i helgene i skisesongen. Hytta ligger fint til ved Rausteinstjernet, like innunder Torsæterkampen, det høyeste punktet på Totenåsen (841 moh.).

En alternativ løype hjem igjen, kan være løype 1495 - Holokampen rundt - som går ned via Hongsætra. Et annet alternativ er den allerede nevnte løypa forbi Anfinnsætra - om du da ikke vil gå til Oksbakken (løype 1163) og legge vegen tilbake via Tjuvåskampen eller Sisselrotkampen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Torsætra