Oksbakken - Rausteinshytta

Løype nr: 1163
Område: Totenåsen
Lengde: 4.6 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Totenåsløyper AS
Ferdig preparert: 18.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er parkeringsplassen på Oksbakken, som ligger 650 meter over havet. Herfra skal du opp i 820 meters høyde, til et populært turmål på "Totens tak".

Første del av løypa går på Hongsætervegen. I ca. 1,5 kilometer går den delvis i svak stigning, delvis i flatt terreng. Du passerer et par løypekryss og kommer fram til krysset i nordenden av Hemningsdalen. Her skal du ta til venstre, og nå venter en like lang strekning med stigning opp til nærmere 800 meter.

Snart kommer du til nok et løypedele, og her holder du til høyre. Du kommer fram også ved å ta til venstre, og avstanden er omtrent den samme. Men det er mer stigning der.

Du fortsetter vest for Pålknappen, og er nå kommet opp i det fjellaktige og flotte landskapet på platået. Du holder stø kurs fram til Rausteinshytta, der det er servering i helgene i skisesongen. Hytta ligger fint til ved Rausteinstjernet, like innunder Torsæterkampen, det høyeste punktet på Totenåsen (841 moh.).

Totenåsløyper AS preparerer et stort løypenett her i området, og du har flere traseer å velge mellom når du skal videre herfra. En alternativ løype hjem igjen, kan være løype 1164 over Tjuvåskampen. Løype 1161, løype 1162 og løype 1495 går ned til Torsætra, mens løype 1168 går til Sisselrotkampen. Du kan komme tilbake til Oksbakken også ved å velge den løypa.



Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
501 Rundtur på Totens tak Lensbygdaplassen Lensbygdaplassen 26.8
500 Rundtur til Rausteinshytta Oksbakken Oksbakken 11.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Oksbakken