Oksbakken - Tjuvåskampen - Rausteinshytta

Løype nr: 1164
Område: Totenåsen
Lengde: 7.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Totenåsløyper AS
Ferdig preparert: 28.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa går fra parkeringsplassen på Oksbakken, som ligger 650 meter over havet. Herfra skal du opp i 820 meters høyde, til et populært turmål på "Totens tak".

Første del av løypa går på Hongsætervegen. Men etter bare ca. 500 meter forlater du hovedløypa, og tar til høyre. Løypa går nå sørover i retning Tjuvåstjernet (701 moh.). Herfra blir det noe stigning, og etter hvert kan du nyte en meget flott utsikt over Toten. Løypa passerer litt nedenfor toppen av Tjuvåskampen, og dersom det er nok snø, er det mulig å ta en avstikker opp dit.

Nå går det lett unna nedover til løypekrysset på Hemningsmyra. Mot høyre går det løype til Torsætra (løype 1162) og Sisselrotkampen (løype 1168). Men du tar til venstre her, før du litt senere skal skarpt til høyre.

Herfra blir det oppoverbakker å bryne seg på, men etter ca. 700 meter er de tøffeste bakkene tilbakelagt. Nå er det bare moderat stigning igjen før du er i gang med den siste kilometeren gjennom fjellaktig og flott landskap, fram til Rausteinshytta. Her er det servering i helgene i skisesongen. Hytta ligger fint til ved Rausteinstjernet, like innunder Torsæterkampen, det høyeste punktet på Totenåsen (841 moh.).

En alternativ løype hjem igjen, kan være løype 1163.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
500 Rundtur til Rausteinshytta Oksbakken Oksbakken 11.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Oksbakken