Sisselrotkampen - Rausteinshytta

Løype nr: 1168
Område: Totenåsen
Lengde: 6.8 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Totenåsløyper AS
Ferdig preparert: 28.03.2021
Delvis preparert: 18.04.2021 06:49

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er hyttefeltet på Sisselrotkampen. Den har en stigning på ca. 270 høydemeter. Fra krysset går du sørover gjennom feltet og opp en bratt, men kort bakke. Videre fortsetter løypa i lett terreng over myrene fram til Langsætra, der vegen krysses.

Så blir det lett stigning gjennom Bekkedalen, før du kjører ned en liten bakke, til et løypekryss. Ned til høyre går løype 1162 til Anfinnsætra og Torsætra. Men du tar til venstre her, innover gjennom Smørdalen.

I neste løypekryss, på Hemningsmyra, går løype 1164 til venstre mot Tjuvåskampen og Oksbakken. Men du skal snart ta skarpt til høyre, og er dermed i gang med de siste motbakkene.

Etter ca. 700 meter er de tøffeste bakkene tilbakelagt, og det er bare moderat stigning igjen før du er i gang med den siste kilometeren gjennom fjellaktig og flott landskap, fram til Rausteinshytta. Her er det servering i helgene i skisesongen. Hytta ligger fint til ved Rausteinstjernet, like innunder Torsæterkampen, det høyeste punktet på Totenåsen (841 moh.).

En alternativ løype hjem igjen, kan være løype 1163 via Oksbakken.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
501 Rundtur på Totens tak Lensbygdaplassen Lensbygdaplassen 26.8