Sangsætra - Drogsetsætra

Lengde: 4.3 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Gjøvik kommune
Ferdig preparert: 02.01.2022

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en såkalt tidligløype, som ofte kan ha gode snøforhold når det er dårlig med skiføre andre steder. Den går på skogsbilveg, og ligger ganske høyt i terrenget, rundt 650 moh.

Løypa starter nedenfor Sangsætra, rett øst for Sætersangen. Herfra går den nordover på vegen, opp til møtet med Tomtsætervegen, der løype 610 fra Midtholen kommer inn fra høyre. Du har nå gått 1,2 kilometer og er ved løypas høyeste punkt, drøyt 680 moh.

Du tar til venstre på vegen, som du skal følge helt fram til løypas endepunkt ved Drogsetsætra. Den første delen på Tomtsætervegen byr på slakt utfor, men en noe brattere utforkjøring kommer ca. 1 kilometer etter det nevnte løypekrysset. Derfra er det temmelig flatt den neste halvannen kilometeren. På vestsiden av løypa er det myrterreng. Det er svak stigning den siste delen opp til Drogsetsætra.

Det hender at det prepareres videre nordvestover på vegen, fram til Tomtsætra, men hvis det er nok snø, er det mulig å fortsette i løype 610 fra Drogsetsætra til Lundsætra (terrengløype).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km