Lysløypa Sognsvann - Ullevålseter [Sognsvann øst]

Løype nr: 118
Område: Nordmarka syd
Lengde: 5.3 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Ferdig preparert: 02.01.2022
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa går på skogsbilveien fra Sognsvann til Ullevålseter - øst for vannet - og er "hovedløypa" fra Sognsvann og inn i Nordmarka. Veien er veldig mye brukt, både sommer og vinter. Ønsker du å gå litt mer i fred, kan du velge løype 705, som tar opp til høyre ved Svartkulp, ca. 900 meter fra start. Du kan også komme til Hammeren ved å ta opp her, og følge løype 371Ankerveien.

Løypa innover fra Sognsvann burde være lett for de fleste - den har bare noen slake motbakker etter vannet, ellers er den for det meste ganske flat. Strekningen med stigning er på ca. 1,7 kilometer (fra ca 200 til vel 300 moh.). Før Store Åklungen flater løypa ut, og følger vannet videre innover. Her passerer du 60 grader nord (er markert på en tavle langs veien).

Siste del av løypa består av en ca. 400 meter lang bakke opp til Ullevålseter. Rett før bakken, går løype 1375 mot høyre. Den fører ned til Skjærsjødammen, og har forbindelse til bl.a. Hammeren og Kikutstua.

På Ullevålseter er det mat og drikke å få kjøpt. Herfra åpner det seg en rekke muligheter for å fortsette turen. Du kan komme til Kikutstua ved å velge løype 799, som går ned til Østre Aurtjern. Der er det dessuten forbindelse til Kobberhaughytta og Langmyr/Nordmarkskapellet. Løype 274 går mot Tryvannstua via Skjennungen, med mulig avstikker til Skjennungstua, mens løype 210 er lysløypa til Frognerseteren. Du kan også komme tilbake til Sognsvann ved å ta løype 303 eller løype 1272, som begge går på vestsiden av vannet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
74 Gjennom skogen til setra Sognsvann Frognerseteren 13.9
76 Kveldstur i lys Sognsvann Frognerseteren 9.9
3 Nordmarka på langs fra nord til sør Myllsdammen Sognsvann 42.0
77 Over Glåmene til Kikut Frognerseteren Sognsvann 28.2
87 Til Kikut fra Sognsvann Sognsvann Sognsvann 30.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sognsvann