Holmenkollmarsjtraseen 54 km

Løype nr: 1211
Lengde: 54.0 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 19.01.2021
Delvis preparert: 13.04.2021 13:23

Oversiktskart

Beskrivelse

Den lengste løypa i Holmenkollmarsjen går gjennom noen av de flotteste delene av Marka. Selve rennet går i klassisk stil, og det er flere mat- og drikkestasjoner underveis.

Starten går fra jordene i Sørkedalen. Løypa følger Sørkedalselva og går på nordsiden av Sandbråtan inn til Skansebakken. Fra Skansebakken til Gråseterveien er det lett kupert terreng i ca. 1 km. Videre følger løypa Gråseterveien, og stigningen mot Søndre Heggelivann starter for alvor ved Storebekkhytta etter ca. 7 km. Her er det drikkestasjon. Ved demningen i sørenden av Søndre Heggelivann er det spurtpris (11 km). Ved Nordre Heggelivann går løypa ut på vannet. (Ved overvann brukes alternativ rute på vei). På pynten nedenfor Heggelia er det ny drikkestasjon.

Fra Nordre Heggelivann går løypa videre over vannet Skamræk og inn i lett terreng mot Storflåtan, hvor det er mat- og drikkestasjon. Fra Storflåtan vender løypa østover forbi Bleiksjøen, og etter nedkjøringen mot Auretjern bærer det videre til Langlia. Etter litt stigning i vakkert terreng blir det en lang strekning med lett terreng ned mot Langlia og ny mat- og drikkestasjon. Etter Langlia kommer en ny stigning mot Kveldroshøgda. Løypa fortsetter mot Knappaveien, som følges ned til brua mellom Vestre Fyllingen og Østre Fyllingen. Her er det ny mat- og drikkestasjon.

Etter Fyllingen går løypa mot Kobberhaugsmyra (nedenfor Kobberhaughytta), hvor det er mat- og drikkestasjon. Løypa går så over Blankvannsbråtan og stiger etter hvert opp mot Tryvann og siste drikkestasjon. Fra Tryvann går løypa mot Frønsvollen før den krysser lysløypa og går inn i VM-løypene ned mot mål i Holmenkollen.

Flere av løypestrekningene er dekket av løyper i Markadatabasen. Fra Skansebakken til Heggelia kan lese mer ved å klikke på løypene 68, 1152, 67, 998, mens den videre ferden mot Langlia er dekket av løypene 999, 1463, 1464, 1118 og 1143. Herfra til Tryvann finner du mer fra om du ser på løypene 1119, 1265, 119 og 396.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km