Kjagdalskrysset - Oppkuvvann - Gagnumseter

Løype nr: 1260
Lengde: 5.9 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 02.01.2022

Oversiktskart

Beskrivelse

Løype over et av Krokskogens høydedrag. Den er kanskje den løypa i Oslomarka der snøen ligger lengst. I deler av den er det enkelte år mulig å gå på ski til slutten av mai. Løypa går i sin helhet over 500 moh.

Starten er fra løypeskiltet i KjagdalskryssetHeggeliveien, og først følger vi en skogsbilvei opp Kjagdalen mot Langtjernbrenna. Terrenget her oppe er nesten litt fjellaktig og vilt. På Langtjernbrenna er det reist en minnetavle til minne om Milorgs slippaktivitet her under 2. verdenskrig.

Vi kommer til et løypekryss der det går scooterløype til venstre mot Langtjern. Her vil vi komme inn på løype 461, som også ender på Løvlia.

Men vi holder til høyre i dette krysset. Fra Langtjernbrenna går løypa gjennom et trangt skar (605 moh.), før den går slakt utfor ned mot Store Oppkuvvann. Her oppe ligger snøen lenge og kommer tidlig. Har du tid, så stikk gjerne en tur opp på selve Oppkuven - 704 moh. og en av de høyeste toppene i Marka.

Løypa går nå i fint og lett terreng langsmed Store Oppkuvvann og Lille Oppkuvvann før den tipper utfor langs Oppkuvbekken. Herfra går det for øvrig løype 1048 til venstre mot Heggelia. Vår løype fortsetter imidlertid rett frem og, og krysser bilveien nede ved Gagnumseter. Løypa ender ved løypeskiltet nede ved Nordre Heggelivann.

Det er flere muligheter fra Gagnumseter. Herfra tar løype 1463 til høyre mot Skamræk, mens løype 999 tar av til venstre, og går over isen til Heggelia. Hvis du vil til Løvlia, kan du gå om Nibbitjern (løype 1212). Alternativt du kan ta løype 1213, som er landfast og går vest om Gråbergtjern, opp til Lauvliflaka, og deretter videre til Løvlia i løype 1566.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
90 Fra skibussen og hjem Ringkollen Skansebakken 29.5
98 Skansebakken Løvlia tur-retur Skansebakken Skansebakken 34.6