Sognsvann - Lille Åklungen - Ullevålseter [Sognsvann vest]

Løype nr: 1272
Område: Nordmarka syd
Lengde: 5.9 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Ferdig preparert: 25.03.2021
Delvis preparert: 27.03.2021 21:10

Oversiktskart

Beskrivelse

De fleste som går fra Sognsvann til Ullevålseter, velger den populære løype 118 på østsiden av vannet. Men hvis du ikke ønsker å gå i kø, er løypene på vestsiden gode alternativer. Den løypa du her får beskrevet, er felles med løype 303 store deler av veien.

Fra utfartsparkeringen ved Sognsvann går løypa først på sørsiden av vannet, der den ved Løkka møter løype 583 fra Gaustad. Her dreier den nordover, og tar til høyre i løypedelet der løype 302 (Måneskinnsløypa) går til venstre. Løypa går på vestsiden av vannet, og to kilometer etter start starter stigningene opp mot Lille Åklungen.

I løypedelet på sørsiden av dette vannet går løype 303 rett frem, men vår løype tar inn til høyre, og fortsetter nordover på vestsiden av vannet. Drøyt fire kilometer fra startstedet blir det nytt møte med løype 303, og herfra går disse i samme spor i lysløypetraseen (fra Frognerseteren) frem til Ullevålseter. En snau kilometer før Ullevålseter kommer for øvrig løype 1273 fra Frønsvolltråkka inn fra venstre.

Ullevålseter er et populært serveringssted og et viktig knutepunkt for skiløyper. Om du nå ikke ønsker å returnere til Sognsvann, f.eks. i løype 118, som kommer ned på østsiden av vannet, har du nå en rekke muligheter for varierte turer videre i Marka. Du kan komme til Skjærsjødammen i løype 1375, som har forbindelse videre til bl.a. Hammeren og Kikutstua. Dit kan du også komme via løype 799, som går ned til Østre Aurtjern. Der er det dessuten forbindelse til Kobberhaughytta og Langmyr/Nordmarkskapellet. Løype 274 går mot Tryvannstua via Skjennungen, med mulig avstikker til Skjennungstua.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sognsvann