Movatn - Finntjern [Tømte]

Løype nr: 129
Område: Nordmarka syd
Lengde: 6.0 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 09.03.2013

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved jernbanestasjonen på Movatn. For å finne startstedet, må du først gå langs bilveien i retning byen ca 100 meter. Her, før ei lita bru, tar løypa av til høyre.

Løypa stiger jevnt oppover lia, og etter en stund tar løype 674 til venstre, ned til Mobekken. Løypa fortsetter opp til Tømteveien og løype 433 (ved Kvernbekken). Denne løypa går på skogsbilveien helt fra Movatn, og kan være en alternativ løype oppover dersom du ikke ønsker å gå i scooterspor.

Vår løype følger Tømteveien et stykke, og stikker så til høyre. Den krysser Damputtene, stiger noe, og fortsetter så vestover gjennom furuskogen til løypekrysset ved Finntjern. Herfra er det ca. 600 meter opp til Tømte.

Tar du til høyre ved Finntjern, kan du komme til Fløyta i løype 435. Første del av denne kan du også følge dersom du har tenkt deg til Gørjahytta.

Men det finnes en alternativ trasé dit. Du kan gå opp til Tømte og fortsette ned til løypekrysset rett syd for Kalvsjøen. Dette er en strekning på ca. 1,2 kilometer. Derfra kan du følge løype 366 til Gørjahytta. Det er ca 3,3 kilometer til til Gørjahytta denne veien, mens det er et par hundre meter lengre om du følger veien rett fram ved Finntjern.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Movatn