Grimsrud - Granlund

Løype nr: 1295
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 3.4 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Vestre Gran IL
Ferdig preparert: 13.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er løypekrysset ved Grimsrud. Hit kommer løype 1293 fra Kittelsrudtoppen og løype 1330 fra Løken.

Løypa går østover gjennom skogen, og etter bare et par hundre meter er du framme i et løypekryss der du skal holde til høgre. Mot venstre går løypa Buhammeren rundt (løype 1294), en fin runde med flott utsikt mot nord.

Men også denne løypa kan by på strålende utsikt, mot sør, øst og vest. Den kan du nyte når du om ikke lenge er ute av skogen ved Nygard, og følger løypa i skogkanten, med kulturlandskapet på høgre side. Her ser du helt fra Randsfjorden i vest til Øståsen, på den andre sida av Viggadalen.

Du kan også ta runden rundt Buhammeren om du tar til venstre 1,5 kilometer etter det forrige krysset. Men vår løype fortsetter østover, først ned en bratt bakke. Etter en oppoverbakke går løypa videre i åpent og lett terreng, fram til Granlund. Den ender ved den tidligere skolen, som nå brukes som barnehage.

Men hvorfor ikke prøve noen av de fine rundløypene som Vestre Gran IL preparerer her? Du kan velge mellom Lunnerrunden (løype 1297/løype 1329) og Børmarkenrunden (løype 1296) .Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Grimsrud