Kogstadvangen - Gjerdrumsgjermenningen [Nordrunden]

Lengde: 6.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Gjerdrum IL
Ferdig preparert: 12.03.2021
Delvis preparert: 19.03.2021 18:38

Oversiktskart

Beskrivelse

Nordrunden er en morsom løype, som går i flott terreng.

Fra Kogstadvangen går den først i samme spor som løype 725 (som går til Årstadvangen), men tar av til venstre i første løypekryss, sør for Buvannet. I neste løypekryss går det en stikkløype vestover til Spikertjernhytta. Denne preppes gjerne samtidig med resten av Nordrunden, og er ca. 800 meter lang.

Løypa går nå nordover frem til møtet med Gjermenningsvegen (løype 657), krysser denne og går i stigende terreng opp til Mårratjern (313 moh.). Her gjør løypa en venstresving, går under kraftlinjen i flott myrterreng og gjør så en ny sving, denne gangen til høyre.

I nordlig retning fortsetter løypa langs kraftlinjen, før det blir høyresving etter drøyt fem kilometer fra Kogstadvangen. Det er temmelig lettgått i dette partiet av løypa, som ender ved nordenden av Gjermenningsvegen, rett sør for Gjerdrumsgjermenningen.

Du kan velge mellom to løyper herfra, som begge starter sørover på Gjermenningsvegen. Den ene går tilbake til Kogstadvangen (løype 657), mens den andre går til Årstadvangen (løype 725).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
423 Langt inn i Gjerdrum Tæruddalen Tæruddalen 33.8
244 Rundtur fra Harasletta Harasletta Harasletta 17.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Kogstadvangen