Hvilestein - Øvre Lamyr - Stikkvannshytta

Løype nr: 1356
Område: Hurummarka
Lengde: 3.7 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Hurum Turistforening
Ferdig preparert: 13.02.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er løypekrysset ved Hvilestein. Fra nord kommer det løyper hit fra Grytnesbommen (løype 898) og Slingrebekk (løype 897).

Vår løype følger ikke Stikkvannsveien (løype 1355) i starten, men går sørover gjennom terrenget. I ca. 500 meter er det jevn stigning. Deretter går den i variert skogsterreng fram til Øvre Lamyr. Her tar løype 902 til venstre mot Storsand (Grønsand). Vår løype går til høyre her.

Etter ca. 500 meter kommer løypa inn på Stikkvannsveien, og følger den mot venstre. Ca. 100 meter senere tar løypa inn til venstre. Den går videre parallelt med - og rett øst for - løypa på Stikkvannsveien, og forbi Kubakken. (Ved lite snø prepareres ikke denne delen, og da følges Stikkvannsveien rett fram).

Ved Stikkvann går løypa til høyre, og ender ved Stikkvannshytta. Herfra er det tilknytning til løype 890, løype 891 og løype 892 sydover mot Filtvet og Røskestadvannet - og løype 893 og løype 896 mot vest og nord - til Semsporten og Mørkvannet, med forbindelse til Skatvedt.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km