Skjeskroken - Skihytta

Lengde: 6.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Søndre Land kommune
Ferdig preparert: 27.03.2021
Delvis preparert: 31.03.2021 15:13

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går fra Skjeskroken, og følger lysløypa i starten. Lysløypa er en rundløype, så du kommer inn i den videre løypetraseen uansett hvilken av løypene du velger. Uansett valg, begynner du i motbakke.

Du forlater lysløypa i nordøst, etter hvert hvert går løypa inn i skogen i lettere terreng, og krysser Tyskervegen. (Ved lite snø, blir løypa kjørt videre til venstre i Tyskervegen og fortsetter opp Hovdevegen.)

I kupert skogsterreng fortsetter løypa inn i Hovdevegen, følger den i bratt motbakke før den flater ut og møter løype 573 fra Flyplassen. Her holder vi til høyre, og fortsetter i kupert terreng, med en blanding av slake myrer og noen kneiker, til vi kommer til et løypedele i nordre enden av Tverrmyra, der det er forbindelse over mot løypa som kommer fra Vassenden.

Vi holder kursen rett fram, går opp en liten kneik, og kommer til et nytt løypedele, til løype 629, som kommer fra Puttmyra (den gamle Rudsetertraseen).

Vi fortsetter oppover bakkene og passerer restene av gamle Sørbergsetra på venstre side av løypa. Etter ca. 100 meter, kommer vi til nok et løypedele. Til venstre går løypa mot Høgbrenna i løypenettet til Vestre Toten kommune (løype 577/løype 578).

Vi holder til høyre og fortsetter med jevn stigning den siste kilometeren opp til Skihytta. Ca. 100 meter før hytta, møter vi løype 576 fra Vassenden på vår høyre side.

Skihytta har servering i skisesongen (sjekk åpningstidene). Det er fint å sitte ute der ellers også, ta en pust i bakken, spise niste og appelsiner, før man vender nesen hjemover.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skjeskroken