Ramstadsjøen øst – Setertjernstua

Løype nr: 1490
Område: Østmarka
Lengde: 1.5 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Rælingen kommune
Ferdig preparert: 12.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa starter øst i Ramstadsjøen, der løype 282 kommer opp fra Hektner. På vei vestover isen ser du Huldreheim på høyre side. Dette er ruinene av konsul Duborghs jaktslott fra 1893. Her hadde Skiforeningen i perioden 2000-2002 en kjentmannspost.

Midtveis ute på vannet er det et løypekryss der løype 258 tar av til venstre, sørover til Nordbysjøen. Det går også en løype til høyre her, inn til nordspissen av vannet (løype 1491). Dette er korteste vei til Brudalen og Marikollen. Men vår løype fortsetter rett fram, inn på land, og det korte stykket fram til Setertjernstua. Her er det servering i helgene (sjekk åpningstidene).

Om du ikke snur med det samme, har du nå følgende muligheter: Du kan f.eks. ta turen ned Badstudalen (løype 339), og så returnere til Setertjernstua gjennom Djupdalen (løype 401). Da får du en fin runde. Fra Djupdalskrysset går det løype til Losby - en mulig avstikker fra runden, altså.

Løype 259 går mot Djupdalsmyra, over til Brudalen og ned til Marikollen (om du ikke tar snarveien fra Ramstadsjøen), mens løype 261 går til Myrdammen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km