Holokampen rundt

Løype nr: 1495
Område: Totenåsen
Lengde: 12.3 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Totenåsløyper AS
Ferdig preparert: 01.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en løype med mye stigning, men det er en flott løype, og du får virkelig "valuta" for innsatsen når du kommer opp på "Totens tak". Du skal fra 500 til 820 meters høyde, men stigningen kommer først etter knappe 4,5 kilometer.

Utgangspunktet er Torsætra, et populært startsted for turer på Totenåsen. Herfra går du nordover. Oppe til venstre har du Holokampen, som har gitt navn til denne løypa. Snart får du Skjeppsjøen på høyre side, og ved nordenden av vannet starter stingingen. De neste 4 kilometerne skal du opp ca. 230 høydemeter.

Litt etter Hongsætra kommer du inn på løypesystemet oppe på åsen. Du holder til venstre både i første og andre kryss, og etter en kort strekning i betydelig lettere terreng, venter nå stigning opp til nærmere 800 meter.

Snart kommer du til nok et løypedele, og her holder du til høyre. Du kommer fram også ved å ta til venstre, og avstanden er omtrent den samme. Men det er mer stigning der.

Du fortsetter vest for Pålknappen, og er nå kommet opp i det fjellaktige og flotte landskapet på platået. Du holder stø kurs fram til Rausteinshytta, der det er servering i helgene i skisesongen. Hytta ligger fint til ved Rausteinstjernet, like innunder Torsæterkampen, det høyeste punktet på Totenåsen (841 moh.).

Alternative løyper hjem igjen, kan være løype 1161 eller løype 1162. Dermed kan du få deg en fin rundtur.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
499 Til topps på Totenåsen Torsætra Torsætra 22.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Torsætra