Stormyra – Abborvann – Triungsvann S

Løype nr: 1502
Område: Bærumsmarka
Lengde: 2.8 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 29.12.2021
Delvis preparert: 02.01.2022 09:04

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa går på nord- og vestsiden av Høgåsen, en av de mest ruvende åsene i Bærumsmarka. Starten er i løypekrysset rett nord for Stormyra. Det er ganske flatt de første 600 meterne, men så starter oppstigningene mot nordøstsiden av Abborvann. Den første delen av denne strekningen går på skogsbilvei, men løypa kommer etter hvert inn i et fint myrterreng.

I det første løypekrysset du kommer til, skal du holde til høyre. Til venstre går løype 64 mot Abborvannsbekken. Like etterpå er du ute på isen på Abborvann, og går i land på den nordvestre siden av vannet. Rett før løypa forlater isen, kommer løype 1501 (fra Abborvannsbekken) inn fra venstre. Du skal imidlertid opp på Abborvannsveien.

Her er det et løypekryss, der løypa til venstre (løype 437) går på veien ned til Abborvannsbekken. Du skal imidlertid til høyre, og fortsetter på veien frem til sørenden av Triungsvann. Her er det nok et løypekryss, og vår løype ender her. Du kan imidlertid fortsette skituren videre på Abborvannsveien, og vil da komme til flere fine løyper i denne delen av Bærumsmarka. Et annet alternativ er å svinge til venstre og ta løype 1385 sørover til Eiksbakkhytta.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km