Bjertnessjøen rundt

Lengde: 10.1 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 16.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Rundløype fra Sjonken - rundt Bjertnessjøen - og tilbake til Sjonken. Dette er ofte en snøsikker løype, da den både ligger høyt, og går på vei.

Siden dette er en rundløype, er det selvsagt det samme hvilken vei man går, og hvor man starter. Dersom vi går "med klokka", og velger den første og største p-plassen på Sjonken som utgangspunkt, følger vi først skogsbilveien nordover fra parkeringsplassen. Etter ca en kilometer tar løype 241 av til høyre mot Råbjørn. Vår løype fortsetter rett fram og passerer Steinbekkhytta på venstre side av veien.

Men vi kan også gå den andre veien og velger da kanskje den innerste p-plassen Sjonken syd som utgangspunkt. Herfra går løypa sydover forbi Fossli og til et løypekryss med infotavler om gruvedriften i Romeriksåsene. Her vi skal vi holde til høyre. Den som fortsetter rett fram her, kan bl.a. komme til Bekkestua i løype 156 og til Hakkim i løype 150.

Vi kommer snart fram til Bjertnessjøen, og følger vannet på vestsiden, under den mektige Knepphauglia. Fra krysset ved enden av vannet, har vi muligheten til å fortsette mot venstre, opp til Råsjøen og det tradisjonsrike serveringsstedet Råsjøstua (løype 382), men vi holder til høyre, og legger om kursen i retning øst.

Vi har ikke gått lenge før løype 153, den som kalles Dæhlieløypa, fortsetter oppover på veien i retning Trasletjernet. Vi skal til høyre i dette krysset, og passerer snart nedenfor Bjertnessetra. Løypa bringer oss mot nordøst, og etter Steinbekkhytta krysser vi den allerede nevnte løype 241. Snart svinger løypa rett sørover, og vi har ca. en kilometer igjen ned til den store p-plassen på Sjonken. Startet du på den innerste p-plassen, følger du bare løypa videre i ca. en kilometer.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
411 Bjertnessjøen rundt Sjonken Sjonken 10.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sjonken