Kattås - Tanum skole

Løype nr: 1558
Område: Vestmarka
Lengde: 3.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Bærum kommune
Ferdig preparert: 12.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa bringer deg fra skogkanten i Vestmarka til bebyggelsen på Tanum, og går for det meste gjennom det vakre kulturlandskapet på Tanumplatået.

Fra Kattås, der det er både bussholdeplass og utfartsparkering, går du først ut på jordet, for så å svinge til høyre der. Hvis du hadde fulgt sporene til venstre, hadde du kommet til Vestmarksetra ved Franskleiv (løype 991) eller til Jordbru (løype 990).

Vår løype går parallelt med Vestmarkveien et lite stykke, i fallende lende. Deretter krysser du en bilvei og holder til høyre i første løypekryss. Da kommer du ut på Tanumplatået, der det har vært jordbruk siden jernalderen. Du passerer Ringi gård, og ved neste løypedele, ved veien med det litt rara navnet Sopelimkroken, skal du til venstre. Fra dette krysset går løype 304 rett frem, opp til Tanum kirke, mens løypa til venstre (løype 1559) går til Butterud.

Det siste stykket blir det mest nedover, og løypa slutter nær krysset mellom Tanumveien og Vestmarkveien, rett ved Tanum skole. Herfra er det bussforbindelse til Sandvika.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
490 I åpent landskap Tanum skole Tanum skole 8.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Kattås