Skjerva sag - Fløyta - Koperud

Løype nr: 1568
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 3.4 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skjerva løypelag
Ferdig preparert: 19.03.2021
Delvis preparert: 29.12.2021 14:29

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved Skjerva sag (parkering), går nordover langs Sagbruksvegen og krysser Oppdalslinna, før den går ut på isen på Skjelbreia og dreier vestover. Løypa krysser skogsbilvegen (Våjavegen) vest for Skjervetråkket, og fortsetter slakt opp gjennom Skjervehagan (Edvardsløypa).

(Om det ikke er løype på isen, følger man Oppdalslinna over brua, tar til høgre inn på Skjervetråkket, og fortsetter gjennom hyttebebyggelsen til et lite skogholt før Våjavegen krysses.)

I enden av Skjervehagan tar vi til høgre og følger kraftlinja opp til toppen og til krysset ved Skjervenga. Herfra aker vi ned til Fløyta og tar til venstre over Lunde bru. Mot høgre går løype 1572 langs Skardbrennvegen, i retning  Breidtjernet.

Fra Lunde bru følger vi kraflinja på vestsida av det åpne myrdraget Fløyta, før løypa svinger sørover og opp en kneik. Dette kuperte partiet ender med nok en kneik, før vi kommer opp til Gamle Skjervaveg. Denne gamle hestevegen følger vi i småkupert terreng resten av vegen til Koperud.

Videre fra Koperud kan man følge Gjøvik-Oslo-traseen, enten i løype 389 mot venstre til Håkenstadsætra, eller i motsatt retning, nordover mot Breidtjernet og Ullvildsdalen (løype 481). Løype 640 går ned til Nordre Oppdalen.

Alternativ trase til Fløyta: Fra krysset i Skjervehagan kan man ta til venstre og fortsette på skrå nedover mot Nordengen i nordvestre del av Skjervevatnet. Her møter man løypa som går over isen fra Skjervedammen (løype 1569). Fra Nordengen kan man så gå innover langs Skardbrennvegen i 600 meter, til løypekrysset ved Lunde bru/Fløyta. Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skjerva