Damtjern - Ringsmyrene

Løype nr: 1598
Lengde: 2.5 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 02.01.2022

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa tar deg hundre meter opp i terrenget, fra parkeringsplassen ved Damtjern til de flotte myrpartiene nord for Løvlia.

Det er to mulige startpunkter, enten fra parkeringsplassen ved Damtjern varmestue eller fra den andre parkeringsplassen (ca. 300 meter vest for kiosken), ved bommen . Løypene fra disse to utgangspunktene møtes etter noen få hundre meter, og rett etter dette løypedelet går det en løype til venstre. Det er løype 224 mot Skamræk, men du fortsetter rett frem, oppover lia mot Stubdalstjern og frem til Ringsmyrene.

Her ender løypa vår, men det er flere flotte løyper å fortsette turen i. Hvis du vil til Løvlia har du tre valg. Ved å gå rett frem, er du inne på løype 1214 til Lauvliflaka, og derfra velger du den naturskjønne løype 1266 til Løvlia. Det andre alternativet er å svinge til høyre her på Ringsmyrene og følge løype 1565 til Løvlia. Som et tredje alternativ kan du følge løype 1562. Den starter i samme spor som løype 1565, men tar snart av fra denne og er scooterpreparert til løypekrysset nord for Kulpåsen. Der tar du til venstre, der løype 1564 fører til Løvlia.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
90 Fra skibussen og hjem Ringkollen Skansebakken 29.5
257 Langtur fra Ringkollen til Hvalstad Ringkollen Hvalstad 57.4
14 Rundtur fra Ringkollen Ringkollen Ringkollen 25.4

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Damtjern