Sauebingen - Helvete - Stormyra - Skjerveknatten

Løype nr: 1618
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 2.0 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skjerva løypelag
Ferdig preparert: 00.00. 0

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa starter ved Sauebingen, og er en fortsettelse av løype 1617 fra Skalbrenna ved Skardbrennvegen (en sideløype til løype 1572 mellom Skjerva sag og Breidtjernet).

Fra Sauebingen følger løypa i hovedsak en gammel lastbærerveg opp mot Skalbrennhøgda, avbrutt av korte myrstubber og andre små flater. Det første utsiktspunktet får vi på Skalbrennhøgda, like før vi får en kort nedoverbakke.

Deretter begynner vi på en lengre stigning nordover og innover platået, men denne stigningen rundes av etter hvert. Vi aker kort ned på en liten myr rett sør for Store Helvete, og nå dreier løypa sørøstover i en slynge opp til neste myrplatå. Der får vi et nytt og flott utsiktspunkt sørover og vestover.

Nå dreier løypa nordover igjen, og i enden av flata begynner de siste stigningene opp mot Stormyra. Langs den første stigningen er det flere steder man kan nyte utsikten, før man kommer opp til Velta og inn på en liten myrstubb.

Herfra svinger løypa nordøstover mot en kort bakke, der vi kan se horisonten og sørenden av Stormyra. Vi krysser hele Stormyra, før løypa dreier i en bue nordøst mot foten av selve Skjerveknatten. Her starter den siste stigningen mot toppen, først opp gjennom gammel skog og deretter ut i «Nordtraversen», der vi får en fantastisk utsikt ned på Våja, Skyten og Grøa langt under oss.

Løypa fortsetter gjennom buen, og man kan skimte toppunktet, før man tar den siste, korte kneika opp til Skjerveknatten, 678 moh.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km