Skøyen - Finnlaus

Løype nr: 1624
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 2.8 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Lunner vel
Ferdig preparert: 00.00. 0

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for løypa er parkering og busstopp ved innkjøring til Lunner barneskole på Skøyen. Dette er et fint utgangspunkt for skitur i kulturlandskapet i løypene som Lunner vel, Grindvoll IL og Vestre Gran IL preparerer.

Her kan man holde venstre inn på løype 1333 og løype 1366, kjørt av Grindvoll IL, eller ta løype 1623 i retning Sørenggutua, evt. Nordmarka via Svea Skilag sine løyper.

Vår løype går rett opp jordet, før den dreier av mot høgre. Etter å ha passert noen busker og trær, går løypa til venstre i neste kryss. Løype 1636 går her til høgre mot Lunner sentrum. Herfra er det mulighet for en rundtur på 5,7 km, om man tar til høgre i de neste fem kryssene.

Løypa passerer ei løe, for snart å svinge hardt til høgre. Her ser vi over mot Lunner kirke. Etter hvert går det ganske bratt ned jordet.

Nede i dalen går løypa langs en litt større skogkrull. Først på nordsida, før den krysser rett gjennom og fortsetter på sørsida. Etter hvert går den langs en bekk. Strekningen er stort sett flat.

Så møter man løype 1367, som Grindvoll IL preparerer. Den kommer fra venstre, og fortsetter til venstre. Vår løype går til høgre, rett opp jordet, i en forholdsvis lang bakke.

Vel oppe krysser den Kjørkevegen og går ned en lengre bakke, før det går oppover igjen til der man igjen møter løype 1367. Siste stubben går disse i felles trasé mot krysset ved Finnlaus. Nå er vi oppe i vel 400 meters høgde.

Her er det flere muligheter for rundturer. Løype 1368 går mot venstre, i retning Jordestua og Ballangrud. Mot høgre går løype 1335 til Åslund og løype 1635 til Grønvoll. Sistnevnte løype har en del nedoverbakker å by på.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km