Parten - Lunnerkollen - Grønvoll

Løype nr: 1633
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 2.9 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Lunner vel
Ferdig preparert: 00.00. 0

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for løypa er Parten ved vegen Lunnerkollen, eventuelt fra Tomtervegen, ca. 300 meter fra Lunner stasjon. Om man kommer med toget er dette et fint utgangspunkt for både korte og lange skiturer i kulturlandskapet.

I første løypekryss holder du til venstre. Her dreier løypa av sørover og oppover. Om man vil opp i Nordmarka, så er korteste vegen å ta løype 1636 til venstre og nedover i neste løypekryss.

Men vår løypa går til høgre, videre oppover mot Kjørkevegen nord for Kjørvengårdene, hvor den svinger nordover. Løype 1636 går her til venstre over Kjørkevegen.

Etter en nedoverbakke og en oppoverbakke, passerer løypa rett ved sjølveste Lunnerkollen på 395,5 moh. På hele vegen oppover er det strålende utsikt over kulturlandskapet i Lunner.

Videre går løypa et lengre strekk i småkupert beitelandskap nedenfor Lunner kirke, før den kommer ut på jordet ned til løypekrysset ved Grønvoll.

Løype 1635 går mot venstre i dette krysset, opp til Finnlaus, mens løype 1634 (til Solheimstorget og Åslund) og løype 1632 går mot høgre. Sistnevnte løype kan følges tilbake til startpunktet for løypa vi har bak oss.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km