Brakarhemsætra – Tjernsmyra [Liåsløypa]

Lengde: 7.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Søndre Land kommune
Ferdig preparert: 00.00. 0

Oversiktskart

Beskrivelse

Brakarhemsætra ligger akkurat oppe på åskammen, og er ei sæter hørende til gården Brakar, der hvor åsvegen starter nede i lia. Sætra består av flere små skogskoier, og det er en god P-plass her. Dette er et populært utgangspunkt for skigåing langs Liåsløypa, og du kan velge mellom tre ulike løyper herfra.

Denne løypa går fra Brakarhemsætra og nordover til Tjernsmyra, og danner den nordre delen av Liåsløypa. Som resten av Liåsløypa går også denne i temmelig flatt og lettgått åpnet myrterreng.

Fra Brakarhemsætra går det i lett lei de første meterne før det venter noen små stigninger før du er inne på selve Liåsløypa som kommer sørfra Orrfugltjernet (løype 1154).  

Det fortsetter å stige litt før det åpner seg mer opp over flate myrer. Etter et par kilometer kommer du til Årtjern, hvor det er satt opp en gapahuk med bålplass. Dette er en populær hvileplass på turen mellom Brakarhemsætra og Tjernsmyra.

Løypa går videre over flate myrer og du er straks oppe på løypas høyeste punkt nedenfor Rognholen. Her bikker terrenget lett nedover, før det tipper enda litt mer utfor i noen bakker der man kanskje må ty til litt ploging, ned forbi Kompelihytta.

Etter nedfarten kommer du ned på et langt myrdrag hvor løypa deles. Til venstre går løype 1545 nordover til Totjernet, men vår løype tar til høyre og følger myra helt bort til Tjernsmyra. Tjernsmyra er en populær plass for et stort årlig jaktfeltstevne på senvinteren. Her er det også P-plass, i enden av skogsbilvegen som kommer opp fra Ligarda.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km