Grønmo - Langbråten - Østmarkskapellet

Løype nr: 169
Område: Østmarka
Lengde: 2.4 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert tidligere
Ferdig preparert: 12.12.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går fra Grønmo og innover på veien nord for gjenbruksstasjonen. Etter de første bakkene passerer vi Langbråten. Plassen var sommersted for den engelske konsulen Thomas Sewell på slutten av 1800-tallet. Stedet ble etter hans tid mye brukt som festlokale for befolkningen i området. Husene ble revet da fyllplassen ble utvidet på 1980-tallet.

Snart kommer vi ned til Sølvdobla, et lite tjern som beveren har hevet så mye at skogvesenet måtte heve veien ca en meter. Øst for vannet går det en blåsti mot høyre til Dølerud. Ved denne stien krysser en av de mest kjente hoppbakkene fra 30-40-årene. Motbakken på sletta viser hvilken innsats ungdommen gjorde for å kunne hoppe på ski den gangen.

Straks etter Sølvdobla fortsetter løype 692 videre innover til Trollvann og Smørhullet. Vår løype tar til venstre, og ender ved Østmarkskapellet, der det er servering om søndagene. Kapellet ligger ca. 250 meter over havet. Dette er omtrent 90 meter høyere enn du var da du startet. Vil du gå en annen vei tilbake til utgangspunktet, kan du følge løype 691 via Olavsmyr.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Grønmo