Sandbakken P - Askevann - Smørhullet

Løype nr: 172
Område: Østmarka
Lengde: 3.7 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Ferdig preparert: 21.03.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa gikk opprinnelig under navnet "Pensjonist-løypa" fordi den hadde så "myk" profil. Den starter fra parkeringsplassen nedenfor Sandbakken, men i motsetning til de andre løypene herfra, går den ikke oppover i retning stua. Løypa går derimot nordvestover mot Askevann.

Litt etter vannet, krysser den en gammel løype som kommer fra Trollvann over Svartkulp og fortsetter over Spinneren. Den løypa er en del av en sammenhengende upreparert strekning fra Nøklevann til Tømmeråsen og Fjellfugleleiken i Ski kommune.

I neste løypekryss kan vi fortsette rett fram mot Trollvann og Grønmo (løype 692). Vi holder til høyre, og kommer snart fram til nok et løypekryss. Her går en scooterpreparert løype til venstre - over Langvann og videre til Øgården (løype 695).

Vi følger hovedløypa mot høyre, og er straks framme ved Smørhullet. Dette er et viktig knutepunkt for løypene i denne delen av Østmarka. Herfra går det nok en løype i retning Sandbakken - løype 287 til Klokkerud sør i Klokkerudmyrene. Løype 170 går nordover til Petersbråtan.

Både fra denne løypa, og fra den over Langvann, er det forbindelse videre bl.a. til Nøklevann, Rustadsaga og Mariholtet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
241 Nordover fra Sandbakken Sandbakken Sandbakken 14.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sandbakken