Skjelbreia - Paradisputten - Askevann - Vangen

Løype nr: 174
Område: Østmarka
Lengde: 7.3 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Ferdig preparert: 10.12.2021
Delvis preparert: 02.01.2022 06:53

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er ikke korteste vei til Vangen. Men du får se mer av Østmarkas natur om du velger denne løypa. Fra løypekrysset rett ved Skjelbreia gård skal vi først mot nordvest, langs Skjelbreiavann. I første kryss holder vi til høyre. Løype 696 går her rett fram mot Petersbråtan, med forbindelse videre til bl.a. Mariholtet - og løype 183 mot Eriksvann og Klokkerudmyrene.

Vi skal opp Paradisdalen, og kommer fram til Paradisputten. Herfra går løype 420 til venstre mot Eriksvann, mens løype 273 litt senere tar til høyre mot Vangen via Skogsmosen. Og litt etter dette igjen, går løype 421 nordover til Stokkholtmyra. Vi holder til høyre her.

Vi er nå på Løkensetermyrene, ikke langt fra Løkenseter. I løypekrysset ved Løkenseterputten følger vi løypa til høyre, mens løype 189 har kurs ut på Skålsjøen.

Vi har nå dreiet over i retning sør, og fortsetter forbi Vælsputten og nordenden av Kløftetjern - kommer snart til løypekryss der vi holder til høyre, og passerer Askevann, der løypa er småkupert. Nå gjenstår bare et kort, lite stykke - og vi er oppe på Vangen. Her er det mat og drikke å få kjøpt.

Fra Vangen går det flere løyper videre, bl.a. mot Skjelbreia, der vi startet (løype 423) og Bysetermosan (løype 182).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
29 Rundtur fra Krokhol Krokhol Krokhol 24.8