Ringkollen - Borgersetra - Vassendvika - Lauvliflaka

Løype nr: 228
Lengde: 11.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 01.03.2020

Oversiktskart

Beskrivelse

Skibussen sørger for transport fram til Ringkollen dersom du planlegger dagstur herfra til f.eks. Skansebakken i Sørkedalen. Løypa er en av tre hovedløyper fra Ringkollen i retning Løvlia - de andre går via Damtjern (løype 227) og via Storflåtan dam (løype 97).

Løypa går ut fra parkeringsplassen (ved oppslagstavla), der Skibussen parkerer. Vi tar til venstre, opp gjennom småskogen til Kolltjern. Her går løype 390 østover til Øyangen. Men vår løype dreier til høyre og sørover. Videre i flott, åpent terreng forbi Femputtene og til et løypekryss på en stor myr. Her tar en scooterkjørt naturløype av til venstre (løype 229), men vi fortsetter rett fram i det samme flotte terrenget med både små utforbakker og små oppoverbakker.

Etter hvert passeres løypas høyeste punkt (ca. 660 moh.) like ved Borgersetra, der det er bra utsyn vestover utover Ringerike. Selve utsiktspunktet kommer du til ved å ta en liten avstikker fra løypa (merket).

Nå bærer det utfor en bakke og ned på et løypekryss der løype 237 går østover mot Vambutjerna. Løype 227 går til høyre, ned til Langtjern. Men vi fortsetter rett fram i slake utforbakker ned på stor myr ved Høgåsen, der Høgåsveien kommer inn fra høyre.

Videre utfor lia i lange og morsomme utforkjøringer ned mot Vassendvika i Storflåtan. Et stykke ned i bakken kommer det inn en løype fra venstre fra Vambutjerna som er en del av Treningsrunden på Ringkollen.

Vel nede ved Vassendvika passeres bilveien, og det begynner en ganske lang, men relativt slak stigning opp mot Lauvliflaka. På veien opp krysser løypa Sandviksveien. Når du når toppen, kommer du til et løypekryss. Her ender vår løype.

Hvis du skal til Løvlia, er det naturlig å svinge til høyre i dette krysset (løype 1566), men det er også andre steder du kan komme til herfra. Slakt til venstre går løype 1213 ned til Gagnumseter. Hvis du tar en skarp venstresving, kommer du inn på løype 69 mot Skamræk.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ringkollen