Fjellsetra - Gyrihaugen

Løype nr: 238
Lengde: 3.9 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 12.02.2021
Delvis preparert: 29.03.2021 13:11

Oversiktskart

Beskrivelse

Scooterløype i flott, høytliggende krokskogterreng. Den starter fra Fjellsetra, og den første delen går i den sydvendte åsryggen opp over Gyrihaugflaka (løype 403 mot Skardtjern krysses) i et åpent og nydelig terreng med vid utsikt. Det er spredt furuskog. Har det nylig kommet sne og det er vind fra syd, opplever man at sneen har presset seg fast på furustammene og -grenene. Et utrolig vakkert syn som man ellers bare ser på prospektkort. Det er svak stigning opp til Store Gyrihaugtjern (etter 3,2 km). Ved dette idylliske skogstjernet passer det å ta en rast. I nordvestenden av tjernet ligger Gygerhytta hvor det tidligere var servering.

Etter Store Gyrihaugtjern kommer du til Lille Gyrihaugtjern. Her er det et skiltet løypekryss. Løypa rett frem (løype 1563) går til Gyrihaugsetra, men du skal til venstre. Opp til Gyrihaugen (682 moh.) er det 0,5 km. Denne strekningen er jevnt bratt, men ikke vanskelig å komme seg opp. Like før du er oppe, kommer løype 91 inn fra høyre. Den kommer fra Retthelltjern via Skardtjern og Migartjern.

Fra Gyrihaugen er det vid utsikt i alle retninger. I gamle dager var det vardefjell her, men nå er det en telestasjon på toppen. Gyrihaugen med tåkedott rundt har blitt brukt som værmelder i bygda. Da blir det dårlig vær!Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km