Lysløypa i Vardåsen

Løype nr: 25
Område: Kjekstadmarka
Lengde: 4.6 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 19.03.2021
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Lysløype med stigning i begge ender og flatt parti i midten.

Løype starter fra Eidsletta, følg gangveien 100 meter i retning Heggedal. Her tar løypa opp langsmed jordet og krysser på skrå ned til Gullhella stasjon, hvor en krysser Spikkestadbanen på enden av plattformen.

Lysløypa starter fra Gullhella stasjon. Når en kommer motsatt vei bør en passe seg for den låste bommen tvers over løypa.

Løypa går på baksiden av Borgenåsen opp til dalstasjonen i Vardåsen Skisenter.

Deretter på innsiden av skøytebanen på Borgen og bratt opp til løypedele, her kan en ta en kort belyst avstikker til boligfeltet i Borgenåsen.

Langs myr med ny avstikker til boligfelt i Borgenåsen, bratt stigning etter dette.

Noe flatere fram til Oppsjømyrene naturreservat. Under snøen ligger 195 dekar med nedbørsmyr og jordvannsmyr som har en meget variert og interessant vegetasjon.

Litt utfor ned til løypdele for uskiltet løype fra/til Borgen skole.

Noe kupert fram til umerket avstikker til Oppsjømarka. Dette er forbindelsen til Vestmarka, her tar løypa Oppsjø - Solvang av.

Lysløypa forsetter så bratt opp mot veien til vannmagasinet og så bratt ned til Nordvannet. Pass på ved kryssing av Slottsbergveien midt i bakken. Lysløypa ender like ved brua mellom Nordvannet og Verkensvannet.

En kommer inn på resten av løypenettet i Kjekstadmarka ved å krysse veien og ta tvers over Verkensvannet, hvor en kommer inn på løypa Dikemark - Fuglemyr - ROS-hytta.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Eidsletta