Durud - Grusbakken - Rausjø - Vangen

Løype nr: 254
Område: Østmarka
Lengde: 8.7 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 15.02.2019
Delvis preparert: 02.01.2022 09:09

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved den vesle parkeringsplassen øst for Durud gård. Den følger skogsbilveien forbi Enebakk kommuneskogers anlegg innover til Grusbakken (ca. 1,5 km).

Ved Grusbakken går løype 271 til høyre - sørover til Våglia i Ytre Enebakk. Vår løype fortsetter rett fram - og et lite stykke i felles spor med løype 248 mellom Driv idrettsplass og Bysetermosan. Vi går opp en bratt bakke og videre i ganske flatt terreng nordøstover til Forfoten. Her hadde forfatterinnen Ragnhild Jølsen sin hytte, men det blir nok litt vanskelig å finne tuftene under snøen.

Løype 267 fortsetter over isen i retning Delisetra og Søndre Krokvann, men vi tar til venstre, opp til Rausjø. Lille Forfoten passerer vi på vestsiden. Så kommer vi til en frisk liten bakke (mest "frisk" i motsatt retning). Resten av turen går for det meste på isen - først altså Rausjø, så er vi ute på Mosjøen, og den lille bakken opp til Vangen gjenstår.

Herfra er det flere alternative løyper videre innover i Østmarka. Både løype 189 og løype 190 går nordover til Røyrivann og Knurra, med forbindelse til Losby. Løype 174 går forbi Askevann og Paradisputten og ned til Skjelbreia. Men løype 423 er raskete vei dit. Løype 182 går til Bysetermosan.



Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
140 I Stakans spor Ellingsrud Durud 28.4

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Durud