Myrdammen - Setertjernstua

Løype nr: 261
Område: Østmarka
Lengde: 4.4 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Rælingen kommune
Ferdig preparert: 30.12.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løype i variert, stigende terreng. Den bringer deg nordvestover fra østenden av Østmarka, uten å gå over vann. Normalt prepareres løypa med scooter av Rælingen kommune, men unntaksvis prepareres den med stor maskin (klassisk) av Skiforeningen.

Du starter ved innfallsporten Myrdammen. Løypa går fra nordenden av vannet, og følger vannkanten drøyt hundre meter, før den går over veien og dreier skarpt høyre. Nå møter du den bratteste bakken på hele traseen, men selv om den har en stigning på hele ti prosent, er den ikke lang. Men hvis du kommer motsatt vei, må stor forsiktighet utvises ved isete forhold.

Nå flater det ut, og du får det lille vannet Gryta på høyre hånd. Du har nå gått omtrent én kilometer. Den videre ferden går gjennom skog og noen mindre myrpartier, og etter drøyt to kilometer fra Myrdammen, kommer du til et løypedele. Løypa til høyre går ned til skytebanen. Dit er det noen få hundre meter, men vår løype går til venstre.

To hundre meter senere kommer du til et løypekryss. Du skal rett frem, for løypa du krysser, er scootertraseen (løype 258) mellom Ramstadsjøen (mot høyre) og Nordbysjøen (til venstre). Det blir noen oppoverbakker nå, men oppe ved tjernet Fiskelausen har du nådd løypas høyeste punkt, ca. 300 moh. Nå gjenstår det ca. én kilometer med morsomme utforkjøringer ned til Setertjern, like ved serveringsstedet Setertjernstua (sjekk åpningstidene).

Rett nedenfor (øst) for stua er det et løypekryss, og derfra kan du velge å gå videre - enten til Marikollen (løype 259 via Djupdalsmyra og Brudalen), du kan gå i samme retning, og så ned Djupdalen (løype 401), eller følge løype 339 ned Badstudalen. De to sistnevnte møtes i Djupdalskrysset, og gir til sammen en fin runde, med mulighet for avstikker til Losby. Vil du ut på Ramstadsjøen, kan du følge løype 1490 til den østre enden av vannet, der det er løypeforbindelse videre mot Hektner og Smestad. Løype 1491 går også over isen - til nordenden av vannet, mens løype 258 svinger av mot sør ute på isen, og ender, som før nevnt, ved Nordbysjøen. Dette kan være en alternativ rute hjemover, siden de to løypene møtes.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Myrdammen