Streifinn - Gjeddevann - Myrseter - Rausjø

Løype nr: 265
Område: Østmarka
Lengde: 7.6 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Enebakk IF
Ferdig preparert: 22.03.2013
Delvis preparert: 18.02.2021 12:19

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved Streifinn, går ut på Østre Morttjern og krysser Gjeddevann. Ved Vestre Morttjern tar løype 266 til høyre mot Nordbysjøen og Søndre Krokvann. Vår løype tar til venstre her.

Ca en kilometer senere - etter å ha passert noen fine myrer og et litt trangt bekkefar - kommer vi til en løypestubb som ikke alltid er like nypreparert som resten av nettet. Men følg den på skrå nordvestover myra, kryss et sauegjerde og begynn klatringen opp en bakke ("Skåbommen"). På toppen er det en ny skogsbilvei som vi skal følge et lite stykke.

Kjør ned på den lange myra mot Bøletjern. Tjernet krysses rett over, men hold godt til høyre forbi utoset. Videre vestover følger vi en fin gammel hestevei ned til Myrseter. Ikke kryss sauegjerdet, men gå tvers over myra og fortsett langs nordsiden av gjerdet ca. 430 meter. Følg rødmerkene nøye i skarp sving til høyre. Det kan være skispor etter lokalkjente rett frem i svingen.

Tidligere gikk løypa rett frem og ut på Børtervann syd for Hesteholmen. Etter en dødsulykke ved nedkjøring på det sterkt nedtappede vannet ble rødmerkingen lagt om via Støttumfjorden. Vi går ut på Børtervann og krysser løype 267 mellom Forfoten og Søndre Krokvann. Vi kommer på land ved Tangen og er straks framme i den lille Rausjøgrenda. Her ligger også DNTs hytte Øvresaga.

Herfra kan vi ta til høyre (ved Mellomsaga) og gå "puttis-løypa" mot Vangen eller vi kan følge veien til Rausjø og gå løype 254 mot Vangen eller Durud.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Streifinn