Streifinn - Nordbysjøen

Løype nr: 266
Område: Østmarka
Lengde: 5.0 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 12.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra parkeringsplassen ved Streifinn (Gjeddevannsveien på Flateby) går løypa på skogsbilvei langs sørsiden av Østre Morttjern. Ca. 1,5 kilometer fra start går løype 580 til venstre i retning Finland. Her tar vi til høyre, krysser Gjeddevann i sør, og kommer fram til Vestre Morttjern. Herfra går løype 265 til venstre mot Børtervann og Rausjø.

Vår løype svinger derimot nordover gjennom den trange dalen vest for Seteråsen. Dette er velkjent elgterreng og det er ofte ganske store groper i skisporet. Etter litt kronglete spor i et bekkedrag kommer vi til en bratt kneik opp på traktorveien (ca. 10 meter lang).

Løypa tar av fra traktorveien i første sving, og vi kommer ut på en snauhugst hvor det snart bærer ganske friskt utfor. Her vil det være meget krevende å prøve å kjøre helt ned i ett strekk med smale langrennski - så bruk de bremsemuligheter som finnes. Ca. 50 meter før utforkjøringen er løypedelet der løype 630 går til høyre - nordover mot Nordby skole og Myrdammen.

Vi fortsetter i scooterkjørte spor ned til nok et løypekryss. Nå er vi ved Bikkjetjerna, og her går løype 809 til høyre - også den til Myrdammen (scooterkjørt). Men vi holder til venstre, ut i Brasmertjernsvika og over Nordbysjøen.

Fra løypekrysset her ved Festningsdalen fortsetter løype 810 videre mot sørvest - til Grinderen og Søndre Krokvann. Løype 260 går nordover vannet - over isen til Myrdammen. Løype 258 går i samme retning, og fortsetter til Ramstadsjøen og Setertjernstua.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Streifinn