Streifinn - Hellertjerna - Klokkertorvet

Løype nr: 268
Område: Østmarka
Lengde: 5.2 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Enebakk IF
Ferdig preparert: 16.03.2018
Delvis preparert: 18.02.2021 19:42

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en scooterpreparert løype som går fra parkeringsplassen ved Streifinn på Flateby. Vi passerer først alpinbakken og kommer ut på Østre Morttjern. Her tar løype 643 til venstre i retning Skillebekk, mens vi fortsetter rett fram over vannet. Vi krysser en vei, og er straks i et løypekryss der vi skal holde til høyre. Løype 580 går videre mot Finland (Finlandsrunden).

Vi krysser Gjeddevann og tar til venstre i neste løypekryss. Løypa som går til høyre, er løype 266 mot Nordbysjøen og Søndre Krokvann. Om ikke lenge, er vi ved Hellertjerna. Her tar løype 265 av til høyre mot Børtervann og Rausjø. Men vi skal videre sørover, og er snart framme ved Bikkjetjern. Her ligger det en gapahuk som er et populært turmål her i området.

Tar vi til venstre nå, kommer vi inn på Finlandsrunden. Men vi holder oss i scootersporet. Dermed er vi ganske snart ved Klokkertorvet. Svinger vi opp bakken til venstre, er vi på vei til Finland (løype 645). Løype 646 fortsetter sørover til Kølabonn og løypekrysset i Vengsveien sørvest i Festningsdalen. Derfra går det løyper mot Streifinn og mot Ekebergdalen, Kirkebygda og Larsbraaten.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
211 Langs Flyktningeruta Streifinn Streifinn 16.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Streifinn