Våglia - Viktjernskoia - Grusbakken

Løype nr: 271
Område: Østmarka
Lengde: 4.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 07.02.2019
Delvis preparert: 18.02.2021 13:10

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa starter ved Skiforeningens info-tavle i Revefaret øverst i Våglia i Ytre Enebakk. Løypa svinger seg frem langs høydedraget nordover. Nesten hele strekningen er kombinert rød- og blå-merket. Avhengig av føreforholdene kan du treffe både fotgjengere og ryttere her. Etter ca. 1,5 km et løypedele med tilførselsløype fra Gaupeveien i nordre del av Våglia.

Etter ytterlige 1,5 km har vi fine utforbakker ned mot Vikstjernsbekken. Der kan lokalkjente ha svingt til høyre og fulgt bekken direkte opp til Vikstjern. Vi gjør ikke det. Vi tar en liten venstrevri og går ca. 100 meter bort til løypeskilt på ei stor bjerk. Der tar vi til høyre og kommer til Tømmervelteplassen øst for Bjørnholt. Videre bærer det opp en bakke (som kan være spennende å kjøre ned) - vi fortsetter gjennom et dråg og kjører ganske friskt ned til Vikstjernskoia.

Vikstjernkoia ble laget til en utstilling av Enebakk Kommuneskoger, tatt ned og plassert ved Vikstjern da utstillingen var ferdig. Den har ovn, benk og bord, samt utendørs lovlig grill- og kaffebålplass, og den står åpen til fri benyttelse. Fra 2002 til 2004 var dette en kjentmannspost. Det skal være ved på plassen, men hvis du skal fyre opp kan det være lurt å ha egen turøks og noen pinner til opptenning i sekken.

Ved Grusbakken, 800 m lenger nord, treffer vi løype 248 og løype 254. Disse sporene fører bl.a. til Bysetermosan og Vangen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ytre Enebakk